Üniversite bitirir bitirmez daha kaliteli bir hayat beklentisi, yüksek maaşa kavuşma arzusu ve sosyal medyadan etkilenerek yurt dışına göçen eğitimli Türk gençleri, Fransa'nın soğuk yüzüyle karşılaştı.

Son aylarda muhalif siyasiler ve sosyal medyada art niyetli trol hesapların köpürttüğü yurt dışına gitme propagandası bazı gençleri bu yola yönlendiriyor.

BATI MEDYASI VE FONDAŞ MEDYA TÜRKLERİ YURT DIŞINA YÖNLENDİRİYOR

Türkiye'de 5. kol faaliyeti gösteren Batı merkezli yayın organları ve fondaş medyanın sürekli gündemde tuttuğu beyin göçü, özellikle üniversite bitiren gençlerde hayat standardı yüksek Avrupa algısına neden oldu.

AVRUPA HASTALANDI

Oysa ne Batı eski Batı, ne Avrupa eski Avrupa. Pandemiyle patlayan tedarik zinciri krizi sonrasında yükselen enerji fiyatları özendirilen Avrupa'da hayat pahalılığına neden oldu.

Öte yandan yükselen enflasyon yüzünden yaşanan işçi grevleri ve hayat pahalılığı Fransa'yı derinden etkiliyor. Ülkedeki kötü gidişat toplumsal krize yol açmak üzere.

YURT DIŞINA GÖÇEREK ÇIPLAK GÖZLE TECRÜBE KAZANAN TÜRK GENÇLERİNİ ANLATTI

Yaşanan gerçeğin en somut örneğini uzun süredir Fransa’da yaşayan gazeteci Ömer Aydın sosyal medya hesabından paylaştığı bir tweet ile duyurdu. Fransa'da umut ettiği yaşantıyı bulamayan Türk gençlerin içine düştüğü içler acısı hal, kara propagandadan etkilenen eğitimli gençlerin yaşadığı bunalımı anlatıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var