Diyarbakır’da, Yaşar Evirgen, 11 Kasım 1953 tarihinde çıkardığı Yeni Yurt Gazetesi 61 yıl aralıksız yayın hayatını sürdürdü. Evirgen, bu dönemlerde, aralarında Adnan Menderes'ten Celal Bayar'a, Süleyman Demirel'den Fuat Köprülü'ye kadar kadar birçok bürokratın el yazmasıyla defterine not düşürdü. Oğlu İbrahim Evirgen ise günümüzde elinden geldikçe bu geleneği sürdürmeye çalışıyor.

Diyarbakır'da yaşayan İbrahim Evirgen’in babası Yaşar Evirgen, bir dönem faaliyet gösteren Yeni Yurt Gazetesi'nin kurucusu olup, gazetenin 61 yıl yayın hayatını sürdürdü. Baba Evirgen, bu zaman zarfında görüştüğü dönemin cumhurbaşkanları, bakanları, valileri ve milletvekillerine not olarak tuttuğu defteri imzalatıp tarihe not düştü.
2005 yılında baba mesleği olan gazeteciliğe başladığını belirten Evirgen, “1955 yılında Diyarbakır’da doğdum. Dicle Üniversitesi'nde İngilizce öğretmenliğini bitirdim. 1980 yılında Diyarbakır’da İngilizce öğretmenliğine başladım. Aralıksız çeşitli ortaokul ve liselerde ortaokul öğretmenliği yaptım. 2005 yılında emekliliğe ayrılarak baba mesleği olan gazeteciliğe başladım. Daha sonra 10 yıl aralıksız Yeni Yurt Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği yaptım” dedi.

Geçmiş dönemde faaliyet gösteren gazetenin arşivini İhlas Haber Ajansı muhabiriyle paylaşan Evirgen, “3 Ağustos 1969 tarihinde çıkan Diyarbekir Gazetesi Anadolu’da çıkan ilk gazetelerden biri olarak kabul ediliyor. Bu gazete hiç ara vermeden 94 yıl yayın yapıyor. En son gazetenin sahibi vefat ettikten sonra gazete kapanıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var