lk Atak helikopteri ihracatını Filipinler'e gerçekleştiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAS), iki helikopteri daha şirketin tesislerindeki test süreçlerini tamamlayarak Filipinler'e gönderdi.

"Faz II" altyapısıyla üretilen T129 Atak helikopterlerinin Filipinler Hava Kuvvetleri tarafından kabul testleri başladı. Kabul testlerinin tamamlanmasının ardından teslimatın 3 Aralık 2022'de tamamlanması hedefleniyor.

Sözleşme kapsamında, Filipinler Hava Kuvvetlerine toplam altı teslimat gerçekleştirecek olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, üçüncü ve dördüncü helikopterleri Filipinler’e gönderdi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, kalan iki helikopterin teslimatını ise 2024 yılı içinde gerçekleştirecek.

DÜNYANIN EN İYİSİ

Sıcak hava-yüksek irtifa özelliğiyle sahada kendini kanıtlayan, dünyanın en iyi taktik, keşif ve taarruz helikopterleri arasında yer alan T129 Atak Helikopteri, yüksek yerlilik oranıyla silahlı kuvvetler ve emniyet güçlerine katkı sağlıyor.

TESLİMAT SAYISI 75'E ÇIKTI

Bugüne kadar yurt içinde çeşitli kuvvetlere ve emniyet güçlerine 73 T129 Atak Helikopteri teslimatı gerçekleştiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, geçen aylarda ilk iki T129 Atak Helikopterini Filipinler Hava Kuvvetlerine teslim etmişti. Şirketin toplam teslimat sayısı 75'e çıkmış oldu.

Filipinler Hava Kuvvetlerine teslimatı 3 Aralık 2022'de tamamlanacak iki T129 ATAK Helikopteri ile teslimatı tamamlanan helikopter sayısı 77'ye ulaşacak.

KIRGIZİSTAN'DAN AKSUNGUR SİHA VE AKINCI TİHA TEDARİKİ

Kırgızistan merkezli 24.kg tarafından aktarıldığı üzere Kırgızistan Devlet Başkanı Sadyr Caparov, AKSUNGUR SİHA ve AKINCI TİHA tedarik edileceğini açıkladı.

Kırgızistan Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev Facebook medya hesabından “Akıncı, desteğiniz için teşekkürler!” ifadeleriyle Bayraktar AKINCI TİHA’nın A ve B konfigürasyonlarıyla çekildiği fotoğrafları paylaşmıştı.

Aralık 2021’de Bayraktar TB2 SİHA’larını teslim alan Kırgızistan Eylül 2022’de TB2’ler için yeni bir üssün açılışını yapmıştı ve törende Kambıçek Taşiyev de yer almıştı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov açılışta “Kırgızistan sınırlarının güvenliğinin sağlanması devletin önceliklerindendir. İleride sınır muhafızlarının yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar devam edecek” ifadelerine yer vermişti.

Baykar, Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 4 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandığını açıklamıştı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor.

AZERBAYCANLI PİLOTLAR AKINCI TİHA EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAMIŞTI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Azerbaycanlı pilotların Bayraktar AKINCI TİHA eğitimlerini tamamladığı duyurulmuştu. Yakın zamanda eğitimlerin tamamlanması ve pilotların ana vatana dönmeleri bekleniyordu. Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov Hziran 2022’de yaptığı açıklamada, “(Teknofest Azerbaycan) Bizi ilgilendiren Akıncı ile de derinden tanış olduk. Ben bunu sır etmeyeceğim, bu istikamette Türkiye’de eğitim gören ilk takım birkaç güne Azerbaycan’a dönecek.” ifadelerine yer vermişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada iki kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye arasında imzalanan askeri eğitim alanındaki iş birliği anlaşması çerçevesinde Azerbaycan Ordusuna bağlı bir grup askerin AKINCI TİHA kursuna katıldığı belirtilmişti. AKINCI 5. Dönem Mezuniyet Töreni ile Azerbaycanlı kursiyerler sertifikalarını almıştı.

Yorumlar 0 Yorum Var