Fenerbahçe tüm branşlarda şampiyonluk yarışına girdi ama yönetimin saha dışında sorunu çok. Sarı-lacivertliler, Bankalar Birliği anlaşması gereği bu sezon 220 milyon TL faiz ödemesi yapacak. İlk olarak 55 milyon lira ödeyen kulübün kasasından 165 milyon TL daha çıkacak. Bu sezon asıl ödenmesi gereken rakam 691 milyon TL idi. Bankalarla yapılan görüşmeler sonrası 471 milyon liralık kalan bakiye 2030'da ödenmek üzere ana paraya eklendi.

2023-24 daha zorlu geçecek, ana para ödemesi başlayacak. Yeni sponsorluklar, Avrupa'da başarı ve futbolcu satışlarından elde edilen gelirlerle bu sezonu atlatan sarı-lacivertliler, gelecek sezon çok daha büyük bir yükün altına girecek. Ödenmesi gereken rakam 1 milyar TL'yi bulacak. Basketbol ve voleybol gibi diğer ana branşlara ayrılan 25 milyon Euro'luk (bugünkü kurla 484 milyon TL) bütçede kesintiye gidilebilir.

ALİ KOÇ-JESUS ZİRVESİ

Başkan Ali Koç, tatilden dönen Teknik Direktör Jorge Jesus ile bir araya geldi. Kanarya'nın patronu; devre arası transfer döneminde takviye planlanan mevkiler, transfer teklifi gelen oyuncular, takımdan gönderilecek isimlerle ilgili Portekizli hoca ile görüş alışverişinde bulundu.

Yorumlar 0 Yorum Var