Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde sınır güvenliği ve terörle mücadeleye ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, 1 Ocak'tan bugüne kadar 250 bin kişinin hudutlarımızdan geçişinin engellendiğini vurguladı. TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddialarına yanıt veren Bakan Akar, "Envanterimizde kimyasal hiçbir silah yoktur, hiçbir zaman olmamıştır" diye konuştu.

"4 BİN CİVARINDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Bakan Akar'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 37 bin, bu yılın başından itibaren ise 4 bin civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir. Tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz başarılı bir şekilde devam etmektedir.

KİMYASAL SİLAH İDDİASI

Kahraman ordumuzun başarılarına gölge düşürmek, terör örgütüne nefes aldırmak, adeta solunum cihazı bağlamak isteyenlerin 'TSK'nın kimyasal silah kullandığı' ve benzeri düşmanca iftiralar, tamamen gerçek dışıdır, bir hezeyandır. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik 'Çamur at, izi kalsın.' çabasıdır. TSK'da kimyasal silah ve mühimmat geliştirilmemekte, üretilmemekte, stoklanmamakta, kullanılmamakta, envanterde uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanmış hiçbir silah ve mühimmat asla bulundurulmamaktadır. Buna rağmen hala aynı mesnetsiz iddialar dillendiriliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, kimyasal silah ve mühimmat geliştirmemekte, üretmemekte, stoklamamakta, kullanmamaktadır. Envanterde uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanmış olan hiçbir silah ve mühimmat asla bulundurulmamaktadır. Bunu ilk defa burada açıklıyoruz. 24 Kasım'da heyet teşkil ettik. Her şeye rağmen ne olur ne olmaz diye heyet gitti. İnceleme ve ölçümleri yaptı. Bunların hepsini derlediler, toparladılar, getirdiler. Burada Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvarına verdiler. Ve bunların hiçbirinde hiçbir şekilde kimyasal olmadığı raporu şu an elimizde. İçeride ve dışarıda yapılan diğer bir kara propaganda da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize karşı olduğu iftirasıdır. Bu yalandır, bu alçaklıktır."

Kimyasal Silahların Önlenmesi Anlaşması'na göre göz yaşartıcı mühimmatın kolluk faaliyetlerinde, özel operasyonlarda ve insan hayatını korumak için kullanılabileceği ifade eden Akar, "Rehine kurtarma operasyonu Gara kapsamında yapılan açıklamayı çarpıtmak en basit haliyle terör propagandasına hizmet etmektir." dedi.

"TÜRKLER VE KÜRTLER KARDEŞTİR, AKSİNİ SÖYLEYEN KALLEŞTİR"

Açıklamasında hiddetlenen ve HDP'lilerin sıralarına bakan Akar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kez daha vurgulamak isterim ki bin yıldır bu coğrafyayı, ekmeği, suyu birlikte paylaşan Türkler ve Kürtler kardeştir. Bunun aksini söyleyen kalleştir. Bunun en açık göstergesi de vatan, bayrak, Cumhuriyet için omuz omuza mücadele ederken canlarını feda eden ve şehitliklerimizde yan yana yatan kahramanlarımızdır, şehitlerimizdir.

SURİYE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

Tek hedefimiz teröristlerdir. Teröristler için tek yol adalete teslim olmaktır. Pençe Kılıç'ta 364 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerin yaptıklarının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz. Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen ülkeler başta olmak üzere hiç kimse bizden sınırımızın hemen dibinde yuvalanan teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin. Operasyon; teknik, taktik ve matematik konusudur. TSK, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için uygun yer ve zamanda gerekli her türlü tedbiri almıştır, alacaktır. 17 Nisan'da başlatılan Pençe Kilit harekatıyla hudutlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesindedir. Ülkemizin güneyinde kurulmak istenen terör koridoru engellenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına dönmüştür."

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Serdengeçti 10.12.2022 03:59
    Allah'ına kurban komutanım var olasin