Antalya'nın Manavgat ilçesinde gıda imalathanesinde çalışırken oğlu M.E.T.'yi (14) tekme tokat döven üvey baba Kemal Sıkıcı'ya çıkarıldığı mahkemece 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Manavgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, M.E.T. ve annesi Kemal Sıkıcı’dan şikayetçi olmazken, M.E.T.’nin 6-7 ay içerisinde 12 kez darp nedeniyle tedavi gördüğü belirlendi.

GÖRÜNTÜLER BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İzleyenlerin büyük tepkisini çeken olay geçtiğimiz 8 Eylül  tarihinde yaşandı. 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ve  Sarılar Mahallesinde bulunan bir gıda imalathanesinde küçük yaşta çocuğun yetişkin bir kişi tarafından dövüldüğü ihbarı Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Sarılar Jandarma Karakoluna bağlı ekipleri harekete geçirdi. İşyerine gelen jandarma ekipleri işyerinin imalathane bölümünde çalışan 14 yaşındaki M.E.T.’nin üvey babası Kemal Sıkıcı tarafından sürekli dövdüğünü söylemesi üzerine üvey baba Kemal Sıkıcı jandarma ekipleri tarafından karakola götürüldü. Gözaltına alınan üvey baba Kemal Sıkıcı jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 

ZEVK İÇİN ÜVEY OĞLUNU YUMRUKLADI

Üvey baba Kemal Sıkıcı’nın M.E.T.’yi darp ettiği ve birden fazla tekrarlanan anlar işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniyesine yansıdı. M.E.T., çalıştığı esnada Kemal Sıkıcı’nın zevk için çocuğu yumrukladığı, küçük çocuğun kendisine sözlü karşılık bile vermemesine rağmen tekmeleyip yere yatırdığı, yerde yatarken boğazını sıkıp sürüklediği, bunu defalarca tekrarladığı görüldü.

ÜVEY OĞLUNU 7 AYDA 10 KEZ DÖVEREK HASTANELİK ETMİŞ

M.E.T. ve annesi Kemal Sıkıcı’nın daha önce böyle bir şey yapmadığını, işyerinde çalışanları dayak ve darp olayına şahit olmadıklarını söylerken 14 yaşındaki M.E.T.’nin 6-7 aylık süreçte dayak ve darp nedeniyle en az 10 kez Manavgat Devlet Hastanesine gelerek tedavi gördüğü belirtildi.

AİLESİNİ VE ÇOCUKLARINI ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLEDİ

Manavgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, M.E.T. ve annesi daha önce böyle bir olay yaşanmadığını söyleyip Kemal Sıkıcı’dan şikayetçi olmazken, tanık olarak ifadelerine başvurulan gıda imalathanesi çalışanları zaman zaman bağırıp çağırmaya şahit olduklarını, dövülme olayını görmediklerini belirttiler. Sanık Kemal Sıkıcı ise, üvey oğlu ile kulaklık yüzünden tartıştığını, kulaklık için evden izinsiz para alması nedeniyle sinirlenerek tokat attığını, bundan dolmayı çok pişman olduğunu, ailesini ve çocuklarını çok sevdiğini söyledi. 

'EZİYETTEN BAHSEDİLEMEZ'

Sanık Avukatı Sevda Ünlü Yılmaz, olayın hırsızlıktan kaynaklanan bir şiddet olayı olduğunu belirterek "Eziyet suçunun olabilmesi için bir kişinin sürekli eziyet etmesi gerekmektedir. Bu olay tek bir eylem olup eziyetten bahsedilemez. Mağdur olayın ardından sinirle şikayetçi olsa da daha sonra böyle bir olayın olmadığını belirterek şikayetinden vazgeçmiştir. Müvekkilimin tutuklu bulunduğu süreçte çalışamadığı için çocukları zor durumdadır. Müvekkilimin adli kontrolle serbest bırakılmasını talep ediyorum" dedi.

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti çocuğa karşı eziyet suçundan dolayı Kemal Sıkıcı’ya 5 yıl hapis cezası verirken cezanın 1/6 oranında indirim yapılarak 4 yıl 2 ay hapis cezası olarak uygulanmasına karar verdi.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Molla Kasım 01.01.2023 10:52
    Çocukların hepsi babaya verilecek , anneye çocuk verilmez. Sistem bozuk olunca bunlar kaçınılmaz.
  • Abdullah 01.01.2023 08:16
    Bu adalet mi şimdi?
  • İbrahim 19.12.2022 11:57
    Toplumumuz çürüdü, çürütüldü, her türlü yozlaşmaya maruz kaldık. Bunun sebebi dinsizliktir. Dinsiz toplumlar içten içe çürürler. Din, insanı insanlık dairesi içinde tutar. (Hakiki dinden bahsediyorum tabii)
  • MERVE 19.12.2022 11:02
    bu adam 4 yıllık cezayı ödül gibi veren hakime sesleniyorum, darısı senin başına....Dalga geçer gibi...
  • Ciğerim yandı. 19.12.2022 10:58
    Mahkemede davayı hükme bağlayan hakim biraz empati yaparsa iyi olur.
Daha fazla yorum görüntüle