Mescid-i Aksa'da ibadet eden Yahudiler dikkat çekiyor. Sık sık dini ritüelleriyle göze çarpan Yahudiler'in, kutsal mekanın çevresinde yüz üstü yere kapanarak dua ettiği görülüyor. 

Mepa News'te yer alan habere göre, kameralara yansıyan bir Yahudi'nin kendi dinine göre secde ettiği görülürken bu dikkat çeken görüntüler sosyal medyaya yansıyor.

NEDEN BÖYLE SECDE EDİYORLAR?

Yahudiler, kendi dinlerine göre yüz üstü uzanarak secde ediyor. Yahudilerin secde uygulaması ve zamanı hakkında farklı görüşler bulunuyor. 

Mişneh Tevratı'nda Yahudi ibadeti Amudah'ın sonunda secde gerçekleştirileceği belirtilirken, Ortodoks Aşkenazi Yahudileri, Roş Haşanah ve Yom Kippur bayramlarında secde yapıyor. Yemenli Yahudiler günlük Tachanun ibadeti sırasında, Etiyopyalı Yahudiler ise Sigd bayramlarında secde gerçekleştiriyor. Günümüz Yahudiler ise, çok özel gün ve bayramlarda secde yaparken, günlük ibadetlerinden secdeye yer vermiyor. 

3 SECDE ŞEKİLLERİ VAR

Genellikle üç ana secde şekli bulunuyor. Bunların biri yüzüstü kapanmak, diğerleri ise doğrudan yüzüstü uzanmak şeklinde icra ediliyor. Yüzüstü uzanılarak yapılan secdeler en önemli secde şekli olarak gösteriliyor.

MESCİD-İ AKSA'NIN KAPILARINDAKİ SECDELERE ÖNEM VERİLİYOR

Secdelerin özellikle Yahudilerin 'kutsal tapınak' olarak kabul ettiği ve bugün Mescid-i Aksa'nın bulunduğu bölgede gerçekleştirilmesine özen gösteriliyor. Her kapıda farklı bir ihtiyaç ve istek için dua edilmesi geleneği bulunurken, Mescid-i Aksa'nın kapıları altında edilen secdelere önem veriliyor.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Lazoğlu 19.12.2022 22:49
    Yuzundeki korkuyu goren varmi
  • Cansuyu 19.12.2022 22:33
    Gavur Secde etmeyi de bilmiyor Cahiller
  • Hasan 19.12.2022 22:15
    Dostları sevinsin diye.Onları dost edinen bilsin ki Allahı düşman edinmiştir.
  • Herbir 19.12.2022 22:01
    Bunlarınki secde değil sürüngenliklerini izhar
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek