Rusya'nın en çok okunan haftalık gazetesi AiF, Türk Devletleri Teşkilatı'nın ve başı çeken lider Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Rusya’nın Sibirya'sını içine alan 'Türk dünyası' haritası" hedefiyle Rusya için bir tehdit olduğunu yazdı.

1trilyon doları aşkın hizmet ve mal üreten, 180 milyonluk nüfusa sahip üyesi bulunan Türk Devletleri Teşkilatı, askerî ve siyasi açıdan büyük güç odakları için yeni bir oyuncu olarak dengeleri değiştirdiğini hissettirmeye devam ediyor.

En son Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve  Özbekistan cumhurbaşkanları tarafından imzalanan Semerkant Bildirisi’nde işbirliği ve dayanışmayı derinleştirme ve genişletme konusundaki taahhütleri vurgulandı.

Rusya'nın en çok okunan haftalık gazetesi Argumentı i Faktı'nda (AiF)  yer alan "Türk postundaki̇ kurt… Türki̇ye, Rusya'nın Orta Asya'daki̇ çıkarlarını tehdit ediyor mu?" başlıklı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Dünyası Haritası ile birlikte poz verdiği kare üzerinden Türkiye ve Başkan Erdoğan hakkında algı operasyonuna girişti.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Seyit Onbaşı 23.12.2022 22:06
    OK bir kere yaydan çıkmıştır! Hedef *"KIZILELMA"*!!! Türk Milleti Aç ve Susuz yaşar lakin başka bir Ülkenin boyunduruğu altında yaşamaya asla!....