Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Alieu Joof'un KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la görüşmesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni panikletti.

Gambiya'nın KKTC'yi olası tanıma hamlesini engellemek isteyen Rum Yönetimi, Gambiya'ya özel temsilci göndereceği ortaya çıktı. KKTC'nin siyasi açıdan yükselme çabalarını yakından takip ettiklerini belirten GKRY Dışişleri Bakanlığı'ndan Kornilios Korniliu, bu konuda tetikte olduklarını ve gereken yerde hamle yapacaklarını söyledi.

GAMBİYA'YA TEMSİLCİ GÖNDERİYORLAR

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in Polonya ziyaretini hatırlatan Korniliu, Orta Asya ülkelerinde bu konuda görüşmeler yaptıklarını, şimdi de aynı gerekçeyle Gambiya'ya temsilci göndermeye hazırlandıklarını anlattı.

Güney Kıbrıs'ın Gambiya'ya göndereceği özel temsilcinin Büyükelçi Thessalia Salina Şambu olduğu ifade edilirken, Gambiya'ya içinde finansal kaynak aktarımı dahil olmak üzere çeşitli destek önerilerinde bulunulacağı belirtiliyor.

HER ŞART MASAYA KOYACAKLAR

Rum yönetiminin AB ve İngiltere'den Gambiya'nın KKTC'yi tanımaması için yardım talebinde de bulunulduğu iddia ediliyor. Anastasiadis'in özel talimatıyla gidecek temsilcinin Salina'nın, ziyaret kapsamında çeşitli ekonomik destek paketlerini Gambiyalı yöneticilere sunacağı iddia edildi. Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika Müdürlüğü Başkanı olan Salina, daha önce İsrail büyükelçiliği görevinde bulunmuştu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mehmet 29.12.2022 11:59
    Finansal destek seni aşar Gambiya’dan finansal desteği sen al.ezik bir Yunanistan.