Mevzuat gereği trafik kazası, hayvan saldırısı, hastalık gibi nedenlerle ölen köpeklerin kayıt altına almak için toplanan fotoğraflarını kullanarak “Beykoz’da katliam var” diyerek yaygara koparan sözde hayvansever gruplar, Beykoz Belediyesi’ne yönelik algı operasyonu başlattı.  

 “SOKAK ÇATIŞMALARI ÇIKAR” TEHDİDİ

Sosyal medyada halkı galeyana getirmeye çalışan grupların tehditler savurduğu ortaya çıktı.

Twitter kurulan “Beykoz barınağı görüntüleri çeken vet şuan canlı #beykozdakatliamvar” başlıklı bir sohbet odasında konuşan YaşamakHakDer isimli dernek yöneticisi, “31 Aralık kıstasıyla sahipli sahipsiz ayrımı tamamen yapıldı. Sokaktaki hayvanı soramayacağız. Elimizden cayır cayır almaya kalkacaklar. Alamazlar. Bizi öldürmeleri gerekir. Sokak çatışmaları çıkar.” tehdidinde bulundu.

VATANDAŞLARI GALEYANA GETİRMEYE ÇALIŞTI

“Beykoz halkı hayvan sevmiyor olabilir” diye konuşan dernek yöneticisi, “Nerede bir toplama varsa çatışacağız. Gözümüzün içine baka baka bu hayvanları katledemezsiniz. Aracı olan olmayan Beykoz’un kapısına çullanın. İçeride şu anda bile hayvanları öldürüyor olabilirler.” sözleriyle vatandaşları galeyana getirmeye çalıştı.

BEYKOZ BELEDİYESİ’NDEN SALDIRILARA SERT TEPKİ

Daha önce trafik kazası ve hastalık nedeniyle ölen köpeklerin mevzuat gereği toplanan fotoğrafları, belediyede çalışan bir veteriner hekim tarafından Paw Guards adlı gruba servis edilmişti. O fotoğraflar üzerinden Beykoz'daki barınakta 'hayvan katliamı yapıldığı' yalanı üzerinden algı operasyonu başlatılmıştı.

Beykoz Belediyesi ise iddiaları yalanlamış ve dezenformasyona karşı hukuki süreç başlattığını duyurmuştu. Beykoz Belediyesi, yalanlarla saldıran gruplara sert tepki göstermişti.

Yorumlar 0 Yorum Var