Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemeyle EYT sorunu kökünden çözüldü. Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemeyle 8 Eylül 1999 ve öncesi sigortalı olanlar yaş sınırı olmaksızın (Kadınlar için 20, erkekler için 25 yıl hizmet şartı ve 5000 prim gün sayısı) emekli olacaklar. 

Emekli olacakların bundan sonraki süreç ise Meclis'ten geçip düzenlemenin kanunlaşması ile birlikte başlayacak. 

Ancak EYT'den yararlanmak isteyenlerin ilk olarak olarak eksik gün ve pirimlerini tamamlaması gerekiyor. Bunun için askerlik, doğum gibi sürelerde borçlanmaya gitmek için dün itibariyle SGK bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

"YILBAŞINDAN ÖNCE BORÇLANMA TALEBİNDE BULUNUN"

Bu aşamada uzmanlar, EYT'li olup gün sayısı eksik olanların mutlaka yılbaşından önce borçlanma talebinde bulunmasını istiyor.

"YILBAŞINDAN SONRA ÖDENECEK MİKTAR YÜZDE 54,66 DAHA FAZLA"

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa Kılıç, borçlanma için yılbaşından sonra ödenecek miktarın yüzde 54,66 daha fazla olacağını belirtiyor.

"HİZMET BORÇLANMA DİLEKÇELERİNİZİ İADELİ TAAHHÜTLÜ POSTALAYIN"

Kılıç konu ile ilgili açıklamasında EYT'lilere seslenerek, "E-Devlet ve SGK çok yoğun, hizmet borçlanma dilekçelerinizi iadeli taahhütlü olacak şekilde son iki gün içinde postane aracılığıyla SGK'ya gönderebilir ve 2022 yılı ücretleri üzerinden borçlanma imkanı yakalayabilirsiniz." diyor

Yorumlar 0 Yorum Var