AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, altılı masanın küçük bileşeni Davutoğlu'nun 6 partinin en az bir bakanlık ve Cumhurbaşkanı yardımcılığı alacağı açıklamasına, "Hayal ettikleri Türkiye’ye bakar mısınız?" tepkisinde bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te skandal açıklamalarda bulundu. Altılı masanın yönetim modeline yönelik konuşan Davutoğlu, masada bulunan her partinin oy oranına göre bakanlık alacağını ifade etti.

HER PARTİYE EN AZ 1 BAKANLIK DAĞITILDI

Davutoğlu, masadaki her partinin Cumhurbaşkanı Yardımcılığı alacağını belirterek, "Seçim akşamı oturup bakacağız. Masadaki her parti en az bir bakanlık ve bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı alacak. Onun üzerinde alınacak bakanlıklar oy oranına göre dağıtılacak." dedi.

[Davutoğlu açıkladı: Hangi parti kaç bakanlık alacak belli oldu] Davutoğlu açıkladı: Hangi parti kaç bakanlık alacak belli oldu

KUKLA CUMHURBAŞKANI HEVESİ

Davutoğlu daha önce de 'Kukla Cumhurbaşkanı' seçme hedefini dile getirmiş ve "Cumhurbaşkanı içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak." sözlerini sarf etmişti.

DAĞ: HAYAL ETTİKLERİ TÜRKİYE'YE BAKAR MISINIZ?

Davutoğlu'nun açıkladığı altılı masanın yönetim modeli önerisine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tepki gösterdi. "Hayal ettikleri Türkiye'ye bakar mısınız?" diyen Dağ, "Bu sözler, 6'lı masanın, 6'lı dar zihniyetin bu ülkeye katacağı hiçbir katma değerinin olmadığının kanıtıdır, itirafıdır." ifadelerine yer verdi.

ÇELEBİ: UZAKTAN KUMANDALI CUMHURBAŞKANI

Davutoğlu'nun seçtikleri Cumhurbaşkanının 'Ben sizin sözünüzü dinlemiyorum' dediği zaman kriz çıkacağını ve desteğini kaybedeceğini söylemesine de tepkiler geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "0,1'lik Ahmet Davutoğlu buyurmuş: 'Seçtiğimiz Cumhurbaşkanı 'sizin oylarınız düşük, ben kendim karar vereceğim' derse kriz çıkar, Meclis desteğini kaybeder, yeniden seçime gideriz.' Uzaktan kumandalı Cumhurbaşkanı LOADING… Kriz LOADING… Kaos LOADING…" değerlendirmesinde bulundu.

ÖZALAN: DÜNYANIN EN UCUBE SİSTEMİ

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan vaadettikleri sistemin ülkeyi batıracağını vurgulayarak "İnsansız hava araçlarına özenerek insansız parti kuran Ahmet Davutoğlu, 'Adayımız Cumhurbaşkanı seçilir de benim dediğimi yapmazsa kriz çıkar ve ülke seçime gider.' diyor. Dünyanın en ucube sistemi! Allah, ülkeyi bunlardan ve ittifaklarından korusun!" sözlerini kaydetti.

Yorumlar 0 Yorum Var