Türkiye’deki muhalefetin siyasetçi ve medyasına yayınlarıyla yön veren Batılı kuruluşlar, önümüzdeki sürecin suni gündemini belirledi: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yeniden hedefe konulacak!

HABER7

Avrupa’daki karanlık merkezlerde üretilen Türkiye aleyhindeki dezenformasyon içeriklerinin Batı medyasında yer bulmasının hemen ardından ülkemizde kara propaganda şeklinde gündemleştirildiği biliniyor.

Batılı kuruluşların dernek, vakıf, tarikat ve cemaatleri hedef göstermesinin ardından bu minvalde yayınlara başlayan, Avrupa’da “yolsuzluk” işaret edildiğinde, kendilerine servis edilen montajlı belgeleri gündemine alan, dış güçlerin herhangi bir bakanla ilgili aleyhte bir analizinin ardından topyekün o bakana saldıran, okyanus ötesinde kurgulanan kamu kurumlarımızı yıpratmaya dönük operasyonel girişimlerinin anında üzerine atlayan muhalif siyasetçi ve medya kuruluşları, kritik her konuda güdümlü oldukları Batı’nın çizdiği rotaya göre hareket ediyor.

YENİ HEDEF KÜLLİYE

Türkiye'nin gündemini Batı medyasının yön göstermesiyle bulan muhalefet liderleri ve gazetecileri için Londra’dan yeni bir ufuk çizildiği belirlendi. İngiliz sermayeli “The Economist”te kaleme alınan haberde, 2023 seçimleri öncesinde muhalefete adeta “yeni gündem” servisi yapıldı. The Economist’te kaleme alınan haberde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin detayları incelendi. 

KÜLLİYE'YE ‘YASADIŞI’ DEDİLER

The Economist'te yayınlanan "Kritik bir seçimin önündeki ülke" başlıklı haberde, “100. yılını görecek Türkiye'nin bir demokrasi olarak geleceğini belirleyecek bir seçim” ifadeleri kullanıldı. Türkiye'yi tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetmesinin istenmediğinin açıkça belirtildiği haberde, “Bir beş yıl daha 'Erdoğancılık' ülkesi daha açık bir şekilde otokrasiye doğru olacaktır.” denildi. 


Tuhaf bir şekilde habere eklemlendiği görülen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin “kanun dışına çıkılarak inşa edildiği” yalanına yer verilen haberde, “2014'ün sonlarında, ilk kez cumhurbaşkanı seçildikten aylar sonra Erdoğan, yeni (ve bir mahkeme kararına göre yasadışı olarak) inşa edilen Külliye'ye taşındı. Çankaya’da daha sonra iki dönem başbakanlık yapıldı ve Erdoğan bu görevi yürürlükten çıkardı. Konak, geçmiş bir dönemin sembolü haline geldi.” denildi.

KÜLLİYE'NİN TÜM DETAYLARINI YAZDILAR

Haberde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de adeta hiç olmadığı kadar detaylı olarak incelendi. Külliye'nin, İngiltere'de bulunan Buckingham Sarayı'ndan 4 kat daha büyük olduğunun iddia edildiği haberde, Beştepe'nin odaları, koridorları ve otoparkı dahi tek tek irdelendi. 

The Economist, Beştepe'nin 300 bin metrekarelik alanda kurulduğunu, toplamda 1100 odasının bulunduğunu, güvenlik görevlilerinin sportif giysiler ve zırhlarla dolaştığını ve içeriye girişte bir tünelden yer alt otoparkına geçildiğini öne sürdü.  

MERKEZ’E VE DIŞİŞLERİ’NE DİL UZATTILAR

The Economist haberinde, “Erdoğan, neredeyse tüm kamu politikalarıyla ilgili son sözü söylüyor. Başbakan olarak merkez bankasının bağımsızlığını geriye götürdü. Başkan olarak, onu fiilen bir devlet kurumu haline getirdi. Bir zamanlar laik düzenin kalesi olan Dışişleri Bakanlığı, şimdi onun dış politika sekreterliğinden biraz daha fazlası.” denildi.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden yabancı ileri gelenleri, her biri Hunlardan Osmanlılara bir Türk imparatorluğunu temsil eden 16 kostümlü savaşçı karşılıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Leylaa 01.03.2023 07:27
    Sıze ne sız kımsınız ne hakla bızım ıc ıslerımıze karısıyorsunuz bız sızınkıne karısıyor muyuz kendınızı ne sanıyorsunuz kotuluk abıdelerı