Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Fenerbahçe sahasında TFF 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor'u konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertli ekip 2-1 kazandı. 

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 12. dakikada Miha Zajc ile 89. dakikada Valencia kaydetti. Rizespor'un tek golünü 26. dakikada Sinan Osmanoğlu attı. 

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselirken Çaykur Rizespor turnuvaya veda etti. 

Arda, ayakta alkışlandı

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, gösterdiği performansla takdir topladı.

17 yaşındaki yıldız oyuncu, 78 gün sonra takımıyla ilk 11'de görev alırken, etkili bir oyun ortaya koydu.

Fenerbahçe'nin 12. dakikada Zajc ile öne geçtiği golde, rakibine şık bir çalım atarak pozisyonu hazırlayan isim olan Arda, Kadıköy'de uzun süre ayakta alkışlandı.

Genç oyuncu, topu her ayağına aldığında alkışlanırken, golde sonra uzun süre lehine tezahürat yapıldı.

Arda, maçın 65. dakikasında yerini Emre Mor'a bıraktı.

8 maça 11'de başlayan Zajc, her kulvarda gol attı

Fenerbahçe'nin Sloven orta sahası Miha Zajc, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda da golle buluştu.

Geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla beğeni toplayan ve attığı 9 golle dikkati çeken 28 yaşındaki oyuncu, bu sezon aldığı süre bakımından geçen senenin çok gerisinde kaldı.

Yeterince forma bulamamasına rağmen oynadığı maçlarda gol yollarında etkili bir görüntü sergileyen Zajc, bu sezon UEFA Avrupa Ligi, lig ve kupada gol atmayı başardı.

Bu sezon tüm kulvarlarda sadece 8 maça ilk 11'de başlayan ve Çaykur Rizespor'a karşı 12. dakikada takımını öne geçiren golü atan Zajc, ligde Adana Demirspor, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Rennes'e karşı gol atmayı başarmıştı.

Valencia yine attı

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Enner Valencia, gollerini sürdürdü.

Ligde 15 golle gol krallığında zirvede bulunan Ekvadorlu santrfor, Avrupa'da da 2 gol bulmuştu.

Valencia, Çaykur Rizespor karşısında takımını 2-1 öne geçiren gole imza attı ve tüm kulvarlarda bu sezon 18. golünü kaydetti.

Fenerbahçe: 2 - Çaykur Rizespor: 1

Stat: Ülker

Hakemler: Bahattin Şimşek, Hakan Karabalcık, Emrah Ünal

Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel (Dk. 81 Arao), Samet Akaydın, Szalai, Lincoln Henrique (Dk. 65 Ferdi Kadıoğlu), İsmail Yüksek, Zajc, Rossi (Dk. 81 Batshuayi), Arda Güler (Dk. 65 Emre Mor), King (Dk. 90+8 Peres), Valencia

Çaykur Rizespor: Zafer Görgen, Mithat Pala (Dk. 71 Emircan Altıntaş), Sinan Osmanoğlu, Anıl Yaşar, Alberk Koç (Dk. 46 Ercan Coşkun), Papa, Eren Emre Aydın (Dk. 70 Azubuike), Sefa Yılmaz, Benhur Keser (Dk. 90 Olawoyin), Mendes, Deniz Hümmet (Dk. 90 Miya)

Goller: Dk. 12 Zajc, Dk. 89 Valencia (Fenerbahçe), Dk. 26 Sinan Osmanoğlu (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 56 Mithat Pala, Dk. 73 Sefa Yılmaz (Çaykur Rizespor)

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek