Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rodriguez, Türkiye ile stratejik işbirliği ittifakının en üst düzeye çıkarılması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bakan Muş ise 'Türkiye olarak tecrübelerimizi her zaman paylaşmaya hazırız.' dedi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Venezuela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez ve iş insanlarının katılımıyla "Türkiye-Venezuela Ticaret Heyeti ve B2B Görüşmeleri"nin açılışını yaptı.

Başkent Karakas'ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rodriguez'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla Bakan Muş'un yanı sıra iki ülkenin iş insanları ve görevli diplomatlar katıldı.

Rodriguez, konuşmasında, Venezuela'nın ekonomik önemine değinerek, "Venezuela dünyanın en büyük petrol rezervlerine, ikinci en büyük altın ve demir rezervlerine, aynı zamanda en büyük 6. elmas rezervlerine sahiptir. Ülkemiz yabancı yatırımcı için büyük bir potansiyeli barındırıyor." dedi.

Türkiye ve Venezuela arasındaki ticaret hacminin geldiği seviyeye dikkati çeken Rodriguez, "Alışverişimiz 1 milyar doları aşıyor, bu da ticari ilişkilerimizin ne kadar büyüdüğünü gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Türk iş insanları heyetiyle yapılan görüşmenin iki ülke arasındaki derin dostluğu güçlendirdiğini vurgulayan Rodriguez, stratejik işbirliği ittifakının en üst düzeye çıkarılması ve geliştirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Rodriguez, Türkiye ve Venezuela'nın savunma, sağlık, enerji, ticaret, finans, eğitim, bilim, turizm, kültür, balıkçılık, alüminyum, otomotiv sektörü, madencilik, su ürünleri gibi birçok alanda işbirliği yaptığını belirtti.
 

Bakan Muş, açılış oturumundaki konuşmasında, karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve bu iş forumunun düzenlenmesinde katkıları nedeniyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Venezuela makamlarına teşekkür etti.

Venezuela ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 73'üncü yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan Muş, "Dost ve kardeş Venezuela ile sahip olduğumuz böylesi köklü ilişkiler bugünkü yakın işbirliğimizin sağlam temeller üzerinde yükseldiğini ifade etmektedir." dedi.

Muş, Türkiye'nin demokratik kurumlarını hedef alan hain darbe girişimi sonrası Venezuela'nın duruşuna dikkati çekerek, "15 Temmuz 2016 gecesi, ilişkilerimizde bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Venezuela hükümeti ve halkı, Türkiye'nin anayasal ve meşru hükümetini desteklemiş, gerçek bir dostluk örneği göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Osmanlıcıkürt 24.01.2023 11:12
    Önemli işbirliği