Son zamanlarda Kovid-19 pandemisiyle ilgili enteresan açıklamalarda bulunan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ABD'li düşünce kuruluşu Lowy Institute'ün düzenlediği etkinlikte konuştu.

BILL GATES'TEN AĞIR SUÇLAMALAR

Sputnik'in haberine göre Gates, "Ukrayna devlet dünyanın en kötülerinden biri, yozlaşmış ve birkaç zengin tarafından kontrol ediliyor" sözlerini kaydetti.

Gates, "Demek istediğim, Ukrayna halkı için gerçekten talihsiz bir durum" diye ekledi.

2030 İÇİN ENDİŞELENDİREN İDDİALAR

Sidney merkezli araştırma vakfı Lowy Enstitüsü'nde konuşan Gates, bu hedeflere ulaşmanın Ukrayna savaşı nedeniyle mümkün olmadığını savundu:

"Savaş, kaynakları israf edenler açısından geriye gitmek için listenin başında yer alıyor. Savaşı ne kadar çabuk bitirirsek o kadar iyi. BM, 2030 için kalkınma hedefleri belirledi. Sürdürülebilir kalkınma adlı hedeflere ulaşamayacağız."

"GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ÜZERİNDE GIDA VE GÜBRE MALİYETİ ÜZERİNDE BÜYÜK ETKİSİ VAR"

Büyük sorunların savaş nedeniyle unutulduğunu belirten Gates, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Ukrayna'daki savaş sona erecek. Orada harcanan kaynakları anlıyorum, bu korkunç bir trajedi. Bu trajedinin gelişmekte olan ülkeler üzerinde, gıda ve gübre maliyeti üzerinde büyük etkisi var."

BATI BASINI SANSÜRLEDİ

ABD'li milyarder Gates, Ukrayna'ya dair tartışmalı açıklamalarda bulunurken, ifadeleri Batı basını tarafından sansürlendi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • toto 27.01.2023 12:59
    bak şimdi bill gatesin sözünü tuttum. başlarında o yahudi oldukça bu savaş bitmez. çünkü yahudi silah firmalarının satmaları gereken tonlarca silah var. görünen o ki zelensky de iyi bir pazarlamacı gibi davranıyor. o kadar yıkım da umurlarında değil. olan rusa ve ukraynalıya oluyor. ama unuttum işte kabil habili öldürmüştü değil mi
  • Namyelüs 27.01.2023 12:29
    Bu yozlaşmış ve birkaç zengin tarafından kontrol edilen Ukrayna'yı ABD hükümetleri meydana getirmedi mi?Ukrayna'lı askerler ve siviller sırf ABD çıkarlarına hizmet etmek için hayatlarını kaybetmiyor mu?Ve bunlarda sen dahil bütün ABD halkı başkanlarınızın dünyada işlediği cinayetlere sessiz kalmanızın payı yok mu?