Bu zeka testinde verilen değerlerden hareket ederek doğru sonuca ulaşmanız gerekmektedir. Böyle zihin bulmacalarında problemi doğru analiz edip mantıksal akıl yürütme becerileriniz ile cevaba ulaşmalısınız. Dikkat, bu testi 21 saniyede yalnızca üstün zekalılar çözebiliyor!

YALNIZCA ÜSTÜN ZEKALILAR YAPABİLİYOR

Zeka testlerinde cevap bazen gözünüzün önünde olurken bazen de verilen ipuçlarından yola çıkarak sonuca ulaşmanız gerekmektedir. Soru işaretinin yerine gelebilecek sayıyı bulurken analitik ve mantıksal akıl yürütme yapmalısınız. Hazırlanan görselde ne demek istediğini ve ipuçlarının ne olduğunu anlamalısınız.

DOĞRU ANALİZ İLE CEVAP ÇOK KOLAY

Yumurta akı ve sarılarının her biri bir sayı ile  işaretlenmiştir. Buradaki görevde aslında yumurta akı ve sarıları için verilen sayıların neyi ifade ettiğini çözmekten geçiyor. Doğru analiz yapıldığında sonuç hiç de zor olmayacak. Cevap görseline bakmadan önce bulduğunuz sayıdan emin olun.

ZEKA TESTİ İÇİN DAHA DİKKATLİ OLMALISINIZ

Süresi daralan ve sonucu bulmakta zorlananlar için ipucu verebiliriz. Yumurta sarıları ve beyazları için verilebilecek sayıları düşünmenizi öneririz. Biraz daha dikkat ve farklı bakış açısıyla yapamayacağınız hiçbir şey yok!

SÜRE DOLDU, İŞTE CEVAP!

Yumurta akı ve sarılarının sayısına dikkat ederek tüm seçenekleri tek tek açıklayalım:

Seçenek 1: 1 yumurta beyazı ve 2 yumurta sarısı

Seçenek 2: 2 yumurta beyazı ve 2 yumurta sarısı

Seçenek 3: 1 yumurta beyazı ve 3 yumurta sarısı

Seçenek 4: 2 yumurta beyazı ve 3 yumurta sarısı

Yani bu anlamda soru işaretinin yerine gelecek sayı 23 olmalıydı. İlk sayı yumurta akını, ikinci sayı da yumurta sarısını anlatmaktaydı.

Peki siz cevabı bulabildiniz mi, ya da kaç buldunuz? Yorumlara yazmayı unutmayın.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • ismail 02.02.2023 13:44
    cevabı 23 olarak doğru buldum. Fakat bu yöntemle değil. Başka yöntemle buldum. Tabii benim yöntemim her zaman tutar mı emin değilim.