6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 15 milyonun yaşadığı 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası duyanları hayretler içinde bırakan hikayeler ortaya çıktı.

Sekizinci günde hiç bozulmamış kokmayan naaş

Depremin sekizinci gününde enkazdan cesetleri çıkartan ekip yaşadıkları olayı şöyle anlatıyor;

Sekizinci gün olduğu için cesedin deforme olduğu düşüncesi oluştu. Diğer cenazelerde çoğu kez böyle karşılaştık. Dikkatimizi çekti, hiçbir koku gelmedi. Ayaklarından açmaya başladık. Sonra yüzünü açtık, inanın tebessüm ediyordu. tertemiz kokuyordu.  Yüzünün bir tarafı hafiften ezilmişti. Etrafında kan vardı. Ailesini çağırdık bu durumu ailesine sorduk. Dediler ki "O devamlı Peygamberimize naat-ı şerif yazıyordu. Bütün kazancını Allah yolunda sarf ediyordu." Rabb'im bizleri imandan ayırmasın.

Anneleri 4 yıl önce ölmüştü

İstanbul merkezli Hayırların Fethi Derneği'nin (HAYFED) sosyal medya hesabından "esrarengiz olay" şeklinde paylaştığı video kaydında bir gönüllü, depremin merkez ili olan Kahramanmaraş'taki yardım çalışmalarını sürdüren ekibin karşılaştığı ilginç bir olayı anlatıyor. Kahramanmaraş Belediyesi'nin karşısında gerçekleştiği ileri sürülen olayın anlatıldığı video, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı.

 

 

"Çok güzel bir abla geldi bana yemek yedirdi"

Demet Akalın'ın Instagram'dan paylaştığı olay sosyal medyada gündem olmuştu;

'Enkazdan sağ çıkarılan çocuk ambulansa alınıyor hemşire müdahale ediyor. Ağlayarak soruyor çocuğa söyle bakalım sana ne vereyim su mu çikolata mı istersin? Çocuk yok ben hiç acıkmadım ki… Çok güzel bir abla geldi bana yemek yedirdi su içirdi benimle hep oynadı merak etme kurtulacaksın dedi ve siz gelince gitti demiş. Melek kızım o melek…'

 

Yorumlar 10 Yorum Var
  • vatan sevdalısı 51 17.02.2023 11:39
    sübhanallah biz yeterki Allah yolunda olalım
  • hhüseyin 16.02.2023 14:19
    Habercilere düşen görev bence bundan sonra bunların teyitini sağlamak. Misal enkazdan çıkan çocukların yerini anne göstermiş. Çocukları ve kurtarma görevlisini bulup; sonra çocuklardan annesinin bir resmini isteyip; resmi kurtarma görevlisine gösterip, soracak ki, bu kadın mı idi size yer gösteren gibi vs. Benzer olay Kore şehidinin Kıbrıs savaşına katılması olayında yaşanıyor ve şehidin anne babası kıbrıs savaşına katılan şehid evlatlarının resmini asker arkadaşlarına gösteriyor ve arkadışı evet bu idi Kıbrısta birlikte savaştık diyor
  • bülent 16.02.2023 12:46
    Rabbim kaza, bela vermesin, dinden imandan ayırmasın......
  • kayseri38 16.02.2023 12:18
    Rabbimin gazabı da rahmeti çok büyüktür. hiç bir akıl ve kelime o gücü anlatmaya yetmez.
  • konuk 16.02.2023 11:49
    Mucizeler
Daha fazla yorum görüntüle