Bursa Büyükşehir Belediyesi, depremde yıkılan bölgeleri kalkındırmak için canla başla çalışıyor. CHP'nin yönetimde olduğu ve AK Parti'nin son seçimde yüzde 6 oy aldığı Hatay'ın Defne ilçesi Bursa'nın yardımıyla kalkınıyor.

    Haber7-Özel

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından 11 ilimizde oluşan yıkım sonrası Türkiye tek yürek oldu. Depremden etkilenen illerimizde arama kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından depremzedelerin barınma ve olağan hayat akışına döndürülmesi için fiziki ve sosyal şartlar oluşturulmaya devam ediliyor. 

Bu kapsamda bölgede büyük görev üstlenen kurumlardan biri de Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremzedelerin yaralarını sarmak için deprem bölgesinde canla başla çalışıyor.

DEPREMİN İLK GÜNÜ HAREKETE GEÇİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin hemen ardından depremden etkilenen kentlere yardım için harekete geçti. Deprem günü Bursa'dan 5 tır dolusu Bursasu ve 1 tır dolusu erzak yardımı yola çıktı. Deprem bölgesine bugüne kadar toplamda 1200'ü aşkın tır yardım malzemesi gönderildi.

Diğer yandan ‘Sımsıkı sarılacağız, yaralarımızı saracağız’ sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı. Belediye ekipleri gönüllüler tarafından getirilen tüm yardım malzemelerini tek tek sınıflandırarak kolileyip deprem bölgesine ulaştırdı. Depremzedeler için Bursa'da özel bir mağaza oluşturuldu. Depremin yaralarını sarmaya çalışan Bursa Büyükşehir Belediyesi,  kongre ve kültür merkezini deprem mağdurlarına özel mağazaya çevirdi. Deprem bölgelerinden Bursa’ya gelen afetzedeler giyimden hijyen malzemelerine kadar tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyor.

Yorumlar 0 Yorum Var