Erbakan Hoca’nın kurduğu Saadet Partisi’nde düzenlenen törenle 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Erbakan’ın cezaevine atılması için AYM’ye yaptığı başvuru yeniden gündeme geldi.

HABER7

28 Şubat sürecinin siyasi ayağı CHP’yi iktidara taşımak için oluşturulan Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi’nde “savrulma” olarak nitelendirilen politika değişikliği son sürat devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı törene Saadet Partisi ev sahipliği yaptı. SP lideri Temel Karamollaoğlu’nun “Milletin Adayı” argümanıyla takdim ettiği Kılıçdaroğlu’nun Milli Görüş camiasının hasmı olduğunu gösteren belge yeniden gündemin ilk sırasına tırmandı.

ERBAKAN CEZAEVİNE GİRSİN DİYE AYM’YE KOŞAN EKİPTE

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın 4 partisini kapatıp, 5 kez siyasi yasak uygulatan zihniyetin siyasi uzantısı olarak öne çıkan Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu, Erbakan’a 2 yıl 4 ay hapis cezası verilen “Kayıp Trilyon” davasında aktif rol üstlendi.

Erbakan hocaya “yolsuzluk” gibi ağır ithamla suç yüklenen Kayıp Trilyon davası ile ilgili 2006 yılında AK Parti iktidarı, Erbakan’ın cezaevine girmesinin önüne geçilerek, evindeyken ceza süresini tamamlamasını öngören kanun hazırladı. Ancak Erbakan Hoca’nın cezaevine girmesinin önüne geçilerek, evindeyken ceza süresini tamamlamasını öngören kanuna CHP karşı çıktı.

“Kişiye özel kanun olmaz” argümanıyla itiraz edilen kanunun ismini “Erbakan Yasası” diye isimlendiren CHP, bütün itirazlarına rağmen başarılı olamadı. 23 Şubat 2006’da kanun Meclis’te kabul edildi.

SP’NİN DEVİRMEYE ÇALIŞTIĞI AK PARTİ, ERBAKAN CEZAEVİNE GİRMESİN DİYE DİRENDİ

CHP’nin itirazları sonrası dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildi. Kanun değişikliğini Cumhurbaşkanı Sezer, 10 Mart 2006’da veto etti.

Kanun tekrar TBMM Genel Kurulu’na geldi. Meclis çoğunluğuna sahip AK Parti iktidarı geri adım atmadı. Genel Kurul’da kanun aynen kabul edildi. Bu defa Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Sezer, kanunu mecburen onayladı. 5485 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 6 Nisan 2006 tarihinde resmen yürürlüğe girdi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN “ERBAKAN’A ZİNDAN” İMZASI

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu bu aşamada devreye girdi.

CHP’li 110 milletvekili, kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

Necmettin Erbakan’ın cezaevine atılması için kanunun iptalini isteyen CHP’li 110 milletvekili arasında Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. Kemal Kılıçdaroğlu, “Erbakan Yasası” dedikleri kanunun iptali için AYM’ye başvuran CHP milletvekili arasında yer aldı.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Mert 08.03.2023 20:45
    Rahmetli Erbakan adam diye bağrına bastıklarının bir kısmı, yaşadığı süre ve hala ezeli düşmanlarını mücahid ilan ediyor, sözün bittiği yer, kavun değil ki, koklayasın, kimi kavun yer, kimi kelek misali, ne çıkarsa bahtına
  • Mazlumların ahı 08.03.2023 20:10
    Karamollaoğlu cezaevinde yatan Sivas mağdurları kardeşlerimiz aklına geldim.
  • Misafir 08.03.2023 19:57
    Gerçekten çok çok acı nerden nereye erdoğanın ak partinin bunlar için erbakan için yağtığına bak birde bu splilere bak bu zulde her iki cihanda bunlara yeter birde spliler kk yi mücahid ilan etmişler
  • Tc vatandasi 08.03.2023 19:49
    Hakiki erbakanci arkadaslar iyi baksin bu erbakana ve islama vurulan darbedir seninde vijdanin kabul ediyorsa ha chp ha hdp ha sadet iyi gormenizi rica ediyorum
  • Bregır 08.03.2023 19:17
    Hadi Kılıçdaroğlu'nun zihniyetini biliyoruz ya peki Siz nesiniz sakallılar sahte sakallılar
Daha fazla yorum görüntüle