Grammarly, yenilenen yeni bir sürümüyle birlikte kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yapay zeka dünyasına katılan Grammarly, kullanıcıların iş yükünü azaltma amacına yönelik hazırlandığı söyleniyor.

Yapay zekaya sahip yeni GrammarlyGO ile e-posta yazabilir, belgeleri düzenleyebilir veya yeni fikirler üretebilirsiniz. Grammarly'nin yeni ChatGPT benzeri yapay zeka aracı bunların hepsini kolaylıkla yapmanızı sağlıyor.

Gramer hatalarını düzelten yazım asistanı Grammarly, yapay zeka destekli yeni bir asistanla yapay zeka dünyasına adımını attı. PcMag'ın haberine göre GrammarlyGO adında sunulacak olan yeni gramer düzeltme yazılımı, sadece dilbilgisi hatalarımızı düzeltmeyecek; yapay zeka teknolojisi sayesinde yazma stilimizi öğrenecek ve yazmak istediğimiz konu hakkında bir bilgileri verdiğimizde, öğrendiği yazı stilimizi kullanarak bizim için bir yazı oluşturabilecek.

GrammarlyGO yapay zeka çalışmaları

"İŞ VERİMLİLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN" SUNULUYOR

Grammarly, sunacağı bu özelliği, kötü yazıların "iş verimliliğini ve performansını düşürmesini" engellemenin bir yolu olarak görüyor. "Kişisel ses ve marka stilini, bağlamı ve amacı anlayarak son derece alakalı metinler" üretmeyi kullanıcılara vaat ediyor; böylece insanlara ve işletmelere zaman kazandırırken, anlamsız ve gereksiz cümlelerin bulunduğu yazılardan kurtaracak.

Nisan ayında piyasaya sürülecek olan GrammarlyGO, normal sürüm olan Grammarly ile aynı e-posta, sosyal medya, kelime işlem uygulamaları ve web siteleri üzerinde çalışarak özel ortak taslaklar oluşturabilecek. Ayrıca GrammarlyGO'nun gelen mesajları yanıtlayabileceğinden söz ediliyor. Grammarly'nin küresel ürün başkanı Rahul Roy-Chowdhury konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

"Müşterilerin deneyimlerinin kontrolünü ellerinde tutmak için artırılmış zeka felsefemize sadık kalırken, kişisel sesi ve marka stilini hesaba katan alakalı, bağlama duyarlı önerileri benzersiz bir şekilde sunacak" diyor.

"GrammarlyGO, müşterilerin zamandan tasarruf etmelerini, fikir üretmede gelişmelerini ve daha fazlasını yapmalarını sağlayarak bireylerin potansiyellerine ulaşmalarına ve işletmelerin çalışma şekillerini dönüştürmelerine yardımcı olacak" diye ekliyor.

GrammarlyGO'nun proje özeti için hazırladığı taslak

YAPAY ZEKA EĞİTİM SEKTÖRÜNDE PEK İYİ BİR İZLENİM BIRAKMIYOR

Geçtiğimiz günlerde ChatGPT üzerinden ödev ve tez hazırlayan kişilerin olduğu konuşulmuştu. Yapay zeka alanındaki gelişmelerin bu amaçlar için kullanılması, eğitim sektöründe zorluklar çıkaracakmış gibi görünüyor. Konuyla ilgili ek bilgi; olarak geçtiğimiz günlerde ChatGPT ile yapılan ödevlerin tespit edilmesini sağlayan bir yazılımın geliştirildiği iddia edilmişti.

GPT-4 her an duyurulabilir: Yapay zeka teknolojisi ile video oluşturulacak

Yapay zekanın ödev yapımında kullanılmasından sonra, birçok okul mevcut internet ağlarından ChatGPT'yi engelleyerek bu sorunu kısmi olarak çözüyor. Tüm bunlara rağmen GrammrlyGO yazılımının iş yerinde başarı sağlayacağı düşünülse de eğitim sektöründe hangi tepkilerle karşılaşacağı bilinmiyor.

Yorumlar 0 Yorum Var