İletişim Başkanlığı'nın destekleriyle Anadolu Yayıncılar Derneği'nin (AYD) deprem bölgeleri ziyaretleri sürüyor. Aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Ülke TV Ankara Temsilcisi Mustafa Pala, AYD Başkanı Sinan Burhan ve beraberindeki gazeteciler Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep'ten sonra Hatay'ı ziyaret etti. 

Gazetecilere ziyarette AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman eşlik etti.

"CHP'Lİ BELEDİYELER KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YANLIŞ ANLATTI, ONLARIN BÜYÜK VEBALİ VAR"

AYD Başkanı Sinan Burhan, "50 gazeteci arkadaşımızla buradayız. Şu anda Hüseyin Yayman abimiz Hatay milletvekilimiz burada. Kendisini dinleyeceğiz. Hatay deyince aklıma bir konu geldi; geçtiğimiz günlerde Sayın Mehmet Özhaseki bir açıklama yapmıştı. ‘Biz Hatay’da kentsel dönüşüm yapalım’ dediğimizde CHP’li belediyeler, siyasetçiler karşı çıkmıştı. Demişti. Kentsel dönüşümü hakikatten gelince gördük ki; aslında onların da büyük vebali var. Kentsel dönüşümü yanlış anlattılar kamuoyuna. İşte Hatay yıkılmış. Allah sabır versin” açıklamasında bulundu.
 

"OLAĞANÜSTÜ ZAMANLAR OLAĞANÜSTÜ KARDEŞLİKLE AŞILABİLİR"

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise şunları söyledi: 

“Sizleri böyle bir Hatay’da misafir etmek istemezdik. Hatay medeniyetlerin şehri, Hatay kültürün şehri, tarihin şehri. Lezzetin, gastronominin şehri. Eşi, benzeri bulunmayan nadir şehirlerden bir tanesi. Sizi böyle acılı günümüzde burada misafir etmenin üzüntüsü içerisindeyiz. İki defa üzülüyoruz. Bir şehrimiz bu kadar yıkıldığı, bu kadar acı biriktiği için bu kadar göz yaşımız biriktiği için üzülüyoruz. İkincisi bu güzel şehirde sizi bir bahar havasında davul zurnayla karşılayıp güzel faaliyetler yapmak varken bu yasımızla beraber sizi karşılıyoruz.

Gerçekten bizim çadıra, suya, konteynere ihtiyacımız var ama bizim en çok şefkate, sevgiye, merhamete ihtiyacımız var. Çünkü bu deprem hiçbir afete benzemeyen çok büyük bir deprem. İnsan, kendini hiçbir şekilde bu kadar çaresiz, yalnız hissetmiyor.
Türkiye bizim yanımızda yer aldı. Hatay, Mustafa Kemal'in, 'Hatay benim şahsi meselem' dediği bir şehirdir. Hatay 85 milyonun şahsi meselesi oldu. Biz, biriz ve beraberiz. Ateş düştüğü yeri yakar diye bir söz var ama ateş 85 milyonun yüreğine düştü.

Deprem üzerinden siyaset yapmayı ben çok çiğ, yavan buluyorum. Acımız ortaktır. Gözyaşımızın rengi yoktur. Deprem hepimizin yakınlarını aldı götürdü.

Biz biriz ve beraberiz. Hiçbir güç Türkiye’nin birliğini, beraberliğini ortadan kaldıramaz. Olağanüstü bir zamandan geçiyoruz. Olağanüstü zamanlar ancak olağanüstü tedbirlerle aşılabilir. Olağanüstü bir birlik beraberlikle, olağanüstü bir kardeşlikle aşılabilir. Çok şükür Allah’a bu birliğimiz, beraberliğimiz tamdır.

"CUMHURBAŞKANIMIZ FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYE DEĞİL, ACIMIZI PAYLAŞMAYA GELDİ"

Cumhurbaşkanımız buraya fotoğraf çektirmek için değil, depremzedelerin acısını paylaşmak için üç defa geldi ve bizim yanımızda yer aldı. Kendilerine de arz ettik: Bizi unutmayın dedik. O da biz sizin yanınızdayız, burada tüm evler bir yıl içinde yapılacak dedi. Cumhurbaşkanımızın sözü bizim için teminattır. Biz o sözün takipçisi olacağız. İnşallah insanların bir yıl içinde evlerine yerleşmesini takip edeceğiz.”

"HAYIRSEVERLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

Yayman, depremde zarar gören Habib-i Neccar Camii'ni gazetecilere anlattı. Yayman, Habib-i Neccar Camii'nin Konya Büyükşehir Belediyesi, Ulu Cami'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hatay Meclis Binası'nın ise Doğuş Grubu'nun yapacağını belirtti.

Yayman ayrıca, "Diğer hayırseverleri de buradaki camilerin, kiliselerin, ibadethanelerin ve tarihi eserlerin ortaya çıkması için göreve çağırıyorum" ifadelerini kullandı. 

AYD Başkanı Sinan Burhan, Hatay'ın yerel televizyonu HRT kanalını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

"ÖNCE ALLAH'A, SONRA CUMHURBAŞKANIMIZA GÜVENİYORUZ"

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin sorularını cevapladı. 

Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi veren Yayman, şunları söyledi: 

"Bugün 43'üncü gün. Buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Vatandaşın evini teslim edene kadar, yaralarını sarana kadar ve acılarını paylaşana kadar burada olmaya devam edeceğiz. 

Antakya bu depremde en fazla etkilenen yer. Yapı stokumuzun yüzde 80'i yerle bir oldu. Burası açık hava müzesi gibi bir yerdi. Bu şehre kimlik veren, hafızası olan binaların hepsi maalesef yerle bir oldu. İnşallah yeni bir şehir kuracağız. Cumhurbaşkanımızın sözü bizim için teminattır. Önce Allah'a, sonra Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. En büyük talebimiz tüm Türkiye'den: Bizi unutmasınlar. Deprem turisti gibi gelip fotoğraf çektirip gitmesinler. Önümüz Ramazan. Bizi şefkatle sarsınlar, merhametlerini göstersinler. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için... İnşallah onların yanında yer alacağız. 

Burada bir deprem olmadı, kıyamet oldu. Ölçek olarak 7,7 ama etkileme gücü 11 olan dünyanın en büyük depremlerinden biri. Havalimanı, jandarma binası, Ulu Cami, Habib-i Neccar Camii, Hatay Meclis Binası, Ortodoks kilisesi, havra, sinagog... Maalesef bunların hepsi yerle bir oldu. Türkiye'nin sembol şehri maalesef yerle bir oldu."

Yayman, devletin Hatay'da olmadığı yönündeki tezviratlara da cevap verdi: 

"Deprem üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Depremin ölçeğine bağlı olarak bazı sorunlar yaşandı. Ama bizim yardımımıza koşacak olan Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis ve Mersin'de böyle bir afet yaşandı. Yardımlar havalimanına gelecekti, havalimanı yıkılmıştı. Bunu mazeret olarak söylemiyorum, hakkı teslim etmek için söylüyorum. İlk saatlerden itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri mücadele etti, arama kurtarma ekipleri geldi, maden ocaklarından insanlar geldi. Ama burada bina yapımızın yüzde 80'i yok olmuş durumda. Burada yaklaşık 100 bin bina yıkıldı, ağır hasarlı ve acil yıkılması gerekiyor. Vatandaşımızın acısı çok büyük. İnşallah biz bu yaraları saralım. Bunlara bilahare konuşuruz. Ama şimdi birlik beraberlik zamanı. Vatandaşımız ekmek, çadır, su istiyor. Bunları yerine getirmemiz lazım."

 

Yorumlar 0 Yorum Var