Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını açıklayan HDP'nin içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakının neden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek ifadesi kullanmamasını HDP'li Ahmet Türk açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde HDP ile Meclis'te gerçekleşen buluşmada 'Tutum Belgesi'ne onay veren Kılıçdaroğlu HDP'ye açıkça bazı sözler vermişti. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tutumu merakla beklenen HDP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını duyurdu ancak CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun destekleyeceklerini de açıkça ifade etmedi.

BULDAN: ADAY ÇIKARMAYACAĞIZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz dedi.

"TEK ADAM YÖNETİMİNE KARŞI TARİHSEL SORUMLULUĞUMUZ"

Buldan asıl amacın Erdoğan'ı devirmek olduğunu ifade ederek "Türkiye'nin demokratikleşmesinin yolu Meclis'te emek, adalet ve barışta ısrar edenlerin, demokratik değişim ve dönüşümü gerçekleştirecek olanların, yani bizlerin önemli bir gücü elde etmesinden geçmektedir. Tek adam sistemi ve restorasyon arasında sıkıştırılmak istenen halkımızın gerçek alternatifi bizleriz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz." dedi.

AHMET TÜRK: CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SON DERECE ÖNEMLİ

Nevruz kutlamasında terörist elebaşı Öcalan'a özgürlük isteyen HDP'nin ağır toplarından Ahmet Türk Halk TV'ye yaptığı açıklamada "Bizim için cumhurbaşkanlığı seçimi son derece önemli hatta parlamento seçimlerinden bile önemli. Dolayısıyla zaman içerisinde, kampanya sürecinde HDP bileşenleriyle Emek ve Özgürlük İttifakı da bu kampanyada çalışacak.”dedi.

HDP'NİN ADAYI KILIÇDAROĞLU

Kılıçdarooğlu’nun isminin açıklamada olmamasının çok da bir anlam ifade etmediğini süreç içinde tutumun çok net bir şekilde ortaya çıkacağını vurguladı. Kulis bilgilerini derleyen Ali Yağız Baltacı “Her ne kadar başka bir ismi desteklemese de önümüzdeki süreçte Kılıçdaroğlu’na desteğin daha net bir şekilde ortaya konması bekleniyor” dedi.

 

Yorumlar 75 Yorum Var
  • Alia 22.03.2023 20:49
    İyi parti ve hdp Kılıçdaroğlunun hizmetinde…
  • Çiçek. 22.03.2023 20:35
    BENCE CHP HDP 6 Sİ VATANI HALKI Düşünmüyor. YALANCI
  • Mizah 22.03.2023 20:34
    Teröriste LBGT'ye dinsize oy vermem.
  • Adil 22.03.2023 20:24
    Beraber haşrolursunuz inşallah ermeniler
  • sinirli 22.03.2023 20:12
    yatacak yerleri olmaz.
Daha fazla yorum görüntüle