Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, geçtiğimiz gün Habertürk canlı yayınında konuştu. "Erdoğan'ın adaylığı kırmızı çizgimiz." diyen Baş, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Erdoğan'ı destekleyip desteklemeyecekleri yönündeki soruya tepki çeken cevap verdi.

Seviyesiz ifadeler kullanan Hüseyin Baş, "Hani sosyal medyada diyorlar ya, 'tuvalet terliği olsa ona basarım.' Erdoğan'ın karşısında kim varsa onu destekleriz." diye konuştu. Hüseyin Baş’ın bu sözleri kamuoyunda tepki çekti. Tepkilerin ardından çark eden Baş, “O bir şakaydı” savunması yaptı.

BABADAN OĞULA GEÇEN PARTİ LİDERLİĞİ KOLTUĞU

Babası Haydar Baş’ın genel başkan olduğu dönemde BTP İstanbul il başkan yardımcılığı ve genel başkan yardımcılığı yapan Hüseyin Baş, babasının vefatıyla genel başkanlık koltuğuna oturdu. Babası Haydar Baş 14 Nisan 2020 tarihinde vefat edince 22 Nisan 2020'de oy birliğiyle parti genel başkanı olarak seçildi.

ALTILI MASA’YA ‘BENİ DE ALIN’ ISRARI

BTP lideri Hüseyin Baş’ın siyasi olarak en dikkat çeken çıkışlarından biri 6’lı masa ısrarı oldu.

Baş, Ekim 2022'de katıldığı bir canlı yayında, "Parti kadroları olarak Millet İttifakı'na destek veririz, içinde oluruz. Beni Millet İttifakı'na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz. Almıyorlarsa da bunu açıklasınlar. Çünkü bunu milletimiz istiyor, bunu vatandaş istiyor. Bunu Millet İttifakı, altılı masa üyeleri değerlendirsinler" ifadesinde bulundu.

Altılı Masa’ya girmek için büyük çaba gösteren Baş, daha sonra İyi Parti lideri Meral Akşener'le görüştü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Baş’ın bu çağrısına "Masadaki diğer liderler değerlendirsin" cevabını verdi. İlerleyen süreçte Hüseyin Baş, Altılı Masa'ya dahil edilmedi.

LEVENT GÜLTEKİN: BURASI BİR TARİKAT

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'de Hüseyin Baş’ın hamlesine sert tepki gösterildi.

Kanalın ekran yüzlerinden Levent Gültekin, Akşener'i masaya "tarikat" getirmekle suçlayıp şunları söyledi:

"Acaba zarar mı veriyoruz diye muhalefetten uzak duralım diyoruz. Gazeteciyim BTP'nin adını düzgün bilmiyorum. Anketlerde adı bile geçmiyor. Muhtemelen 50 bin civarında tarikat oyu vardır. Burası bir tarikat, Haydar Baş hocanın başında olduğu bir tarikat, o ölünce oğlu geçti başa. Tarikat ne? Holdingi olan, partisi olan, aynı zamanda dergahı olan bir tarikatın partisi. Bize Türkiye'yi Orta Doğululaştırmaktan uzaklaştıracağını söyleyen tarikat liderine parti lideri muamelesi çekiyorlar. Babadan oğula geçmiş parti başkanlığı. Gençler çok seviyormuş, binlerce kişi var gençlerin sevdiği onları da alın masaya. BTP, 6-7 ay önce Akşener'i ziyaret etti. İlk o zaman gündeme geldi, sonra Saadet Partisi'nin engeline takıldı. Muharrem İnce ya da Erkan Baş neden yok mesela o masada? Yüzde 1 oyları var. İYİ Parti arkadaşı Trabzon'dan vekil adayı yapacak. 6'lı masanın zihni temizlemesi lazım. Benim aklım almıyor. Ben beklentimi sıfıra indiririm. Ben bu anlayışa karşıyım."

ABLASINA 'GEL ELİMİ ÖP, BİAT ET' DEMİŞ

Haydar Baş'ın en büyük kızı Emine Bayraktar, kardeşi Hüseyin Baş'la ilgili vahim iddialarda bulundu. Emine Bayraktar, 27 Ekim 2022'de "@semavatta" uzantılı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda, Hüseyin Baş’a biat etmediği için kendisine eziyet ettiğini öne sürdü.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bayraktar, şu ifadelerde bulundu:

“BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'a sesleniyorum!

Ben Haydar Baş'ın en büyük kızı Emine Bayraktar, senin ablan! Bugüne kadar sustum, rahmetli babam vefat ettikten sonra bana yaşattığın ve yaşattığınız zulmü artık kamuoyuna aktarma vakti geldi.

Anlatayım ki kamuoyu karşılarında nasıl bir insan olduğunu nasıl kul hakkı yediğini, nasıl kardeşinin haklarını gasp ettiğini, kendi zihniyetini kabul ettirmek için nasıl insanları dövdürdüğünüzü, nasıl yuvaları ve öz yeğeninin yuvasını dağıttığını, size biat etmeyenlerin nasıl yuvalarını yıktırdığınızı herkes bilsin.

Beni babamın cenazesine dahi koymadın,  beni annemle 30 aydır görüştürmediniz. Sebebi ben sana biat etmedim, elini öpmedim. ‘Elini öpmezsem hiçbir hak sahibi olamazsın’ diye annemle bana haber gönderdiniz.

Sen kimsin peygamber misin? Kimin intikamını alıyorsun benden? Bir insan kendisinden 20 yaş büyük ablasına ‘Gel, benim elimi öp, bana biat et’ deyip kendisinin hakkını gasp etmeyi kendine hak görür mü?

Ablasına bunu yapan millete ne yapar?

Vefatından sonra babamdan kalan haklarımdan bana tek kuruş dahi vermediniz. Sen önce ablanın ve zulmettiğin yeğenlerinin haklarını teslim et, sonra konuş. Yoksa seni hiçbir milletvekilliği aklayamaz. Allah'ın tokadını da yersin, babamın tokatını da yersin.

Bu zihniyette olan herkes gaspçıdır, hırsızdır, değil ablasına hiç kimseye faydası olmaz, sözleri lafı güzaftan öteye geçmez.

Kamuoyuna duyurumdur; kardeşim Hüseyin Baş maalesef budur, takdir sizlerin.

Söylenen sözlere ve görünüşüne aldanmayın, bana yapılanlar herkesçe malumdur.

Bunu kamuoyunu açıklama sebebim insanlara karşı sorumluluk duygusundan ve vicdani bir borç hissettiğim içindir, saygılarımla kamuoyuna arz ederim."

ENİŞTESİNDEN SERT TEPKİ: A'DAN Z'YE DOĞRU!

Haydar Baş’ın damadı, Emine Bayraktar’ın eşi Yeni Mesaj gazetesi eski başyazarı Muharrem Bayraktar da sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Bayraktar, paylaşımında şu ifadelerde bulundu:

"Değerli dostlar!

“Ben rahmetli Haydar Baş'ın damadıyım.

30 yıllık gazeteciyim.

Eşim Emine Bayraktar, Haydar Bey'in en büyük kızıdır.

BTP gen. başk. Hüseyin Baş'ın, ABLASINA yani eşime (ve aileme) yaptığı zulümle ilgili, eşimin  asağıdaki twiti, A'dan Z'ye DOĞRUDUR!

Bu twitin şu an atılmasının sebebi, Hüseyin Baş'ın popülaritesi arttıkça, tarafımıza uygulanan 30 aylık tazyikin paralel olarak artmasıdır.

30 yıllık bir gazeteci olarak gerçeği bilin istedim.

Daha geniş açıklama yapacağım.”

“HÜSEYİN BAŞ VE EKİBİNİN GERÇEK YÜZÜNÜ ANLATTIM”

Muharrem Bayraktar, diğer bir yorumunda Youtube videosunu paylaşarak şu notu düştü:

“Ben rahmetli Haydar Baş'ın damadı ve yeğeni Muharrem Bayraktar.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ve ekibinin "gerçek yüzünü!" anlattım.

Şok bilgiler!

Mutlaka izleyin.”

TARTIŞMALI AİLE YAPISI

Diğer taraftan "baba" Haydar Baş’ın aile ilişkileri ile ilgili medyada çokça tartışılan iddialar yer alıyor. Haydar Baş, çok sayıda eşi olduğuna ilişkin iddialarla gündeme geldi.

TBMM çatısı altında da dillendirilen iddialarla ilgili soru önergesi verildi. CHP milletvekili Gökhan Durgun, 2005 yılında verdiği soru önergesinde o dönem medyada sık sık yer almaya başlayan Baş’ın "eski müritlerinin iddiası" olarak bir takım soruları meclis gündemine taşıdı. Durgun'un cevaplanması isteğiyle Meclis’e verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

“Haydar Baş’ın basına yansıyan nikâhsız olarak yaşadığı kadından 17 çocuk sahibi olduğu ve bu çocukların resmi nikâhlı eşi üzerine kaydettirdiği bilgileri doğru mudur? Bu çocukların doğum tarihleri bir insanın biyolojik doğurma sürelerine uygun mudur? Uygun değilse bu kişi hakkında bir işlem yapılmış mıdır?”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2005-34892 sayılı hazırlık dosyası ile “başkasından olan çocukları resmi eşinden olmuş gibi nüfusa tescil ettirmek” suçundan o dönem soruşturma açtığı öğrenildi. 

Yorumlar 0 Yorum Var