Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ankara'da 82 yaşında hayatını kaybeden emekli Vali Hikmet Tan için İçişleri Bakanlığı'nda tören düzenlendi.

Bakanlıkta düzenlenen törende, Vali Tan'ın kızı, eşi ve oğlu gazeteci Erkan Tan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, çok sayıda emekli ve halen görevde bulunan vali, mülkiye müfettişi, bakanlık personeli ile aile üyeleri ve yakınları hazır bulundu.

Törende konuşan Bakan Soylu, Vali Tan'ın, Türkiye'nin terörle mücadelesinin yoğunlaştığı yıllarda zor şartlar altında görev yaptığını, uğradığı suikast girişimi ile terörün bizzat hedefi olan bir mülki amir olduğunu söyledi. Soylu, "Bugün gerçek dünyaya uğurladığımız valimiz, memleketimizin her köşesinde değerli hizmetler vermiştir." dedi.

Vali Tan'ın oğlu Erkan Tan da babasına gösterilen kadirşinaslığa ailecek minnettar olduklarını belirtti. Gözyaşlarını tutamayan ve konuşmasını sürdüremeyeceğini belirten Tan, "33 yıldır ekranlarda konuşuyorum ama şu an konuşamayacağım" diyerek sözlerini tamamladı.

Törenin ardından omuzlarda cenaze aracına taşınan Hikmet Tan'ın cenazesinin öğlen namazına müteakip Karşıyaka'da toprağa verileceği öğrenildi.

Van Valisi olarak görev yapan Hikmet Tan'ın makam aracına yönelik PKK terör örgütünce 2 Temmuz 2004'te uzaktan kumandalı bombalı saldırı düzenlenmiş, olayda 4 kişi hayatını kaybederken, Vali Tan saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var