Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gökyüzüne beliren ışık halk arasında paniğe neden oldu. Söz konusu ışığın NASA'nın uydusundan kaynaklandığı düşünülse de şirket kısa bir süre sonra konuyla ilgilerinin olmadığını belirtti.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de dün gece gökyüzünde gizemli bir ışık belirdi.Hızla alçalan ve yok olan nesnenin ne olduğu henüz tespit edilemedi. New York Times’a konuşan üst düzey bir yetkili, olayı incelediklerini söyledi.

HAVA SALDIRISI SİRENLERİNİ ÇALDILAR

Kentteki hava saldırısı sirenleri de ışığın görülmesinin ardından çaldı. Bugüne kadar bu sirenler genelde saldırılardan sonra değil, öncesinde çalıyordu.

Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’in özel kalemi Andriy Yermak da sosyal medya hesabında önce Kiev’de hava savunma sistemlerinin dün gece karşı saldırı düzenlediğini yazdı daha sonra da “Hava Kuvvetleri bu ışığın kaynağıyla ilgili gerekli bilgiyi paylaşacaktır” dedi.

NASA'DAN CEVAP GELDİ: İLGİMİZ YOK

Birçok kişi bu ışığın, dün atmosfere girerek yok olması beklenen bir NASA uydusu olabileceğini düşündü.

Aynı gün Nasa'nın bir uydusunun dünya atmosferine giriş yapacağı söylenmişti. Söz konusu uydu güneşteki patlamalara dair incelemeler yaptıktan sonra görevini tamamlayarak kendini imha edecekti. Ancak NASA uydularının hala yörüngede olduğunu belirterek konuyla bir ilgilerinin olmadığını açıkladı. Ayrıca ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki olayın uydunun atmosfere girmesi beklenen andan saatler önce gerçekleştiğini belirtti.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Mahmut 05.05.2023 15:11
    Goktasi oldugunu bilememek en buyuk ahmaklik olsa gerek
  • Mustafa Akın 21.04.2023 08:10
    Valla ben de bilemedim.
  • sahip 21.04.2023 05:36
    göktaşı parçalarak düştü
  • Mülayim 21.04.2023 00:01
    Manyeto silahı, herşeyi bozabilir....
  • 1453 20.04.2023 22:17
    Malesef düşen göktaş ları depremlere sebep oluyor.
Daha fazla yorum görüntüle