14 Mayıs'taki seçim yenilgisi sonrası söylem değişikliğine giden Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk turda 5,17'lik oy oranına sahip ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın oylarını almak istiyor.

Kılıçdaroğlu, seçim döneminde HDP'yi ziyaret etmiş, HDP de CHP liderinin lehine seçimde aday çıkarmamıştı. Hatta Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı serbest bırakmayı vaadetmişti.

Bu tablodan dolayı "terör" eleştirisi alan ve oyu çok aşağıda kalan Kılıçdaroğlu'nun, daha milliyetçi bir söylem takındığı görülüyor.

Millet İttifakı'nın kurmayları da benzer bir söylemle ikinci tur çalışmalarını sürdürüyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Afyonkarahisar'da parti otobüsünün üzerinde vatandaşlara seslendi.

HDP'nin, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacağını defaatle vadettiği söylemlerine ilişkin konuşan Özel, "Yalan yanlış videolar montajlayarak CHP'yi, Millet İttifakı'nı haksızca, yalanla, iftirayla itham ettiler. Öcalan'ı serbest bırakmayı aklından geçiren namussuzdur, şerefsizdir" dedi.

İHA, SİHA ve TCG Anadolu projeleriyle gurur duyduklarını ifade eden Özel, "İnanın, baharı getireceğiz. 28 Mayıs'tan sonra her şey çok güzel olacak" diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Oğuzhan 20.05.2023 21:19
    Vay traktör özgür nerde bizim traktör lan
  • Mücahit 20.05.2023 20:31
    Bu dua’ya aminn denir artık..!!
  • Ramazan 20.05.2023 18:22
    Bu chp kim yönetiyor be her kes ayrı telden çalıyor gibi ama değil yalan söylemeyi meslek edinmişler .büyükler ne demiş balık baştan kokar başı yalan söylüyor aşağıdakiler doğrumu söyleyecek onlar daha fazla yalan söylüyorlar sanki millet kör ve sağır
  • Oğuzhan 20.05.2023 16:20
    Bunlarin alayi taklaci cok komikler
  • Nokta 20.05.2023 15:47
    Ama hiç amin demiyorlar
Daha fazla yorum görüntüle