TÜBİTAK SAGE,Twitter üzerinden paylaştığı gönderide, geliştirdikleri yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı KAŞİF entegreli HGK-84'e ait atış görüntülerine yer verdi.

TÜBİTAK SAGE atış videosunu "Vuruş kabiliyetinde yüksek SAGE hassasiyeti!" başlığıyla paylaştı. Gönderide yer alan diğer açıklamalar ise şu şekilde;

"Yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı KAŞİF entegreli HGK-84 tam isabet hedefte.  

Alt bileşen millileştirme çalışmalarımızla savunma sanayiimiz daha güçlü, daha bağımsız!"

TÜBİTAK SAGE HAKKINDA

Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü kısa adıyla TÜBİTAK-SAGE, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na bağlı, Türkiye'nin askerî ve teknolojik bilgi dağarcığını geliştirmek ve üretimini artırmak amacı ile kurulmuş bir enstitüdür.

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilmekte olan hava-hava füzeleri Türkiye’nin ilk milli Hava-Hava Füzeleri olmaları yanında ilk Aktif Radar Arayıcı Başlıklı Füzeleri olma özelliğini de taşımaktadır.

Geliştirdiği ve teknolojilerini üretici savunma sanayii şirketlerine aktararak sanayileşmesini sağladığı kritik mühimmat sistemleri ile Türkiye’de ilklere imza atan TÜBİTAK SAGE, Hava Savunma Füzeleri geliştirme yolunda ülkemizin geleceğe güvenle bakması için önemli bir aşama kaydetmiştir.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Siirtli 25.05.2023 12:06
    Maşallah maşallah maşallah emeği geçen herkesin ellerine sağlık elleriniz dert görmesin
  • yılmaz 25.05.2023 12:02
    hey maaşallah barekallah