14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi yapmış olduğu yayınlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı bir tutum sergileyen İngiltere merkezli The Economist'te dikkat çeken bir analiz yayınlandı. 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı  ikinci tur seçimine dair bir analizin yer aldığı The Economist'te Kılıçdaroğlu'nun seçim zaferinden umut kesilmişe benziyor. Öyle ki söz konusu yayın organında yayınlanan analizde Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığa mahkum olduğu görüşü dile getiriliyor.

MİLLİYETÇİ SEÇMENE KUR YAPIYOR

İngiltere merkezli The Economist'in Erdoğan'a yönelik hakaretler içeren yayınları zihinlerdeki yerini koruyor. Yarın gerçekleştirilecek seçimler öncesi yenilgiyi kabullenmişe benzeyen The Economist'te yer alan analizde, Kılıçdaroğlu'nun, "ilk turdaki yenilgiyi telafi etmek için 2.tur öncesi milliyetçi seçmene kur yaptığı" tespiti yapılıyor ancak bu stratejinin "inançtan çok, çaresizlikten kaynaklanan bir strateji olduğu" ve "başarısızlığa mahkum olduğu" belirtiliyor. Öte yandan söz konusu analiz, "Kılıçdaroğlu'nun son anlarda yaptığı konuşmalar eğer milyonlarca kişiyi ikna etmezse, sonuçlar yeniden Erdoğan'ın zaferini taçlandıracak." ifadeleriyle nihayete eriyor.

Yasin Akça Haber7.com - Editör
Haber 7 - Yasin Akça

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Haber7.com’da mesleki hayatıma devam etmekteyim.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek