TRT’de rol aldığı Masumlar Apartmanı dizisiyle tanınan oyuncu Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde ülkesini şikayet etti. Ödülünü almak için sahneye çıkan Dizdar, yaptığı konuşmada Türkiye'yi karaladı.

Geçtiğimiz yıllarda TRT 1'de ekranlara gelen Masumlar Apartmanı dizisiyle adını duyuran oyuncu Merve Dizdar, Fransa'da düzenlenen 76. Cannes Film Festivali'nde Türkiye'yi karaladı.

Oyuncu Dizdar'a, 76. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki rolüyle 'en iyi kadın oyuncu' ödülü verildi.

DİZDAR'DAN TÜRKİYE'Yİ KARALAYAN İFADELER

Ancak Dizdar, ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'yi karalayan ifadeler sarf etti.

Dizdar, konuşmasında Türkiye'de kadınların aşağılandığını, hak etmedikleri bir hayatı yaşadıklarını ileri sürerek algı oluşturmaya çalıştı. Türkiye'de düzenlenen film festivallerinde politik konuşmayı eksik etmeyen muhalif sanatçılardan olan Dizdar, Fransa'daki festivalde de yine bir yerlere mesaj verdi. Ezber yeteneği iyi olduğu bilinen oyuncunun yaptığı konuşmayı elindeki kağıttan okuması da dikkat çekti.

"AMA NE YAZIK Kİ YAŞADIĞIM COĞRAFYADA BİR KADIN OLMAK"

Konuşmasında kadınlara 'karşı koyma' mesajı da veren Merve Dizdar şu ifadeleri kullandı:

"Filmde canlandırdığım Nuray karakteri, inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim. Ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak, Nuray'ın ve Nuray'ların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmemi gerektiriyor. Bu ödülü; kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum."

Yorumlar 61 Yorum Var
  • Misafir 28.05.2023 17:44
    Türkiye ye girişini yasaklamak lazım orada kalsın bakalım insanlık oradamı yoksa burada mı daha değerli
  • Okan44 28.05.2023 16:29
    Yaziklarn olsun sana bu ulkenin ekmegini suyu içip nankörlük yapmak nedense sozde sanatçılarda aliskanlik hgeldihaline.bu ulkede hic olmadigi kadar özgürsünüz.
  • Ottoman 28.05.2023 15:08
    Başka türlü ödül alamazdı zaten. Şaşırdık mı? HAYIR
  • mehmet 28.05.2023 14:26
    İki kelam ezberden aciz eline verilen sipariş konuşmayı icra eden sanatçı kılıklı kullanışlı aparat Hilalin gölgesi Haram olsun sen ve senin gibilerine
  • Tural Toma 28.05.2023 14:18
    Ben boşuna demiyorum bunlara " LANETLENMİŞ KAVİM" diye. Memleketin kaymagını yiyip kendinden başkasını düşünmez ama her fırsatta yoksulun yanındaymış gibi ağlaşır kendi Vatanını her platformda kötüler, karalar. Eğer bu bir daha TRT'DE bir projede dizide daha yer alsın TRT yi silerim ona göre.
Daha fazla yorum görüntüle