Yetim Vakfı Kurban Bayramı’nda yine kıtaları aşıyor, hedef 2O ülkede 500 bin insana ulaşmak olarak açıklandı.Yetim Vakfı, bu yıl “Gülüşüne Kurban” sloganıyla Türkiye başta olmak üzere üç kıtadaki toplam 20 ülkede çalışma yürütecek. Yaklaşık 500 bin insana ulaşmayı hedefleyen çalışmalar kapsamında kurban hisse bedeli yurtdışı 2 bin 500 lira, yurtiçi 5 bin 500 lira olarak belirlendi.  

Yetim Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki coğrafyalarda savaş, kıtlık ve insanî krizler sebebiyle boynu bükük kalan milyonlarca çocuğun yüzüne bir tebessüm kondurmak için yola çıkmaya hazırlanıyor. İyilik severlerin desteklerini arkasına alan Yetim Vakfı, bu sene de Kurban organizasyonu kapsamında binlerce bağışçıdan vekâletini aldığı kurbanları, Türkiye dahil 20 ülkede yetim yavrularımız ve ailelerine ulaştırmak için çalışma gerçekleştiriyor. Bugüne kadar defalarca Anadolu’nun iyilik ve şefkat elini sınırların ötesine taşıyan organizasyonlara bu yıl bir yenisini daha ekleyen Yetim Vakfı, faaliyetlerini “Gülüşen Kurban” sloganıyla gerçekleştirecek. Vakıf, bu kapsamda kurban hisse bedelini yurtdışı bağışlar için 2 bin 500 lira, yurtiçi bağışlar için ise 5 bin 500 olarak belirledi. 

 
VEKÂLETLE KURBAN KESİMİ

 
Yetim Vakfı, bugüne kadar yurtdışında ülkeden ülkeye farklılık gösteren kurbanlık fiyatlarına rağmen hem bağış yapanlara kolaylık olması hem bağışlardan daha fazla insanın yararlanmasını sağlamak amacıyla Türkiye hariç bütün ülkeler için belirlediği tek fiyat uygulamasına devam ediyor. Yurtdışında kesimi yapılacak kurbanlıklar için vekâletini Yetim Vakfı’na vermeyi tercih eden hayır sahipleri, çalışma yapılacak ülkelerin kotalarını kurumun web sitesi üzerindeki online bağış sayfasından görebiliyor. Böylece dileyen dilediği ülkeyi seçerek kurbanlarının diledikleri coğrafyada yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayabiliyor. 

 
7 BİN 500 YETİME BAYRAMLIK

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte Yetim Vakfı ekipleri, Türkiye’den binlerce kilometre uzakta kendilerini umut ve hasret dolu gözlerle bekleyen kardeşlerinin kapısını çalacak. Ekipler gittikleri ülkelere sadece kurban eti götürmeyecek. Özellikle yetim çocuklarımızın bayram sevincini doyasıya yaşamaları için yine 20 ülkede toplam 7 bin 500 çocuğa ulaşması hedeflenen çalışmalar kapsamında ailelere bayramlık kıyafetler takdim edilecek. Bayramlık kıyafet bedeli 600 lira olarak belirlenirken hayırseverlerden gelecek bağışlar sayesinde yetim çocukların bayram sabahı neşe ve sevinçle dolacak. 

KENYA’DA YETİMHANE AÇILACAK

Senenin 365 günü yetim çocuklarımızın hayat şartlarını iyileştirmek için sosyal yardımların yanı sıra barınma, eğitim ve psikososyal destek çalışmaları da yürütülüyor. Bu kapsamda halihazırda 23 ülkede 11 bin 500 yetimin hamiliğini üstlenen Yetim Vakıf, yer yüzündeki kimsesiz çocukların yüzünü yerden kaldırmakla insanlığın en büyük ve en temel ödevini de yerine getirmeye devam ediyor. Her geçen gün iyilik zincirine yeni bir halka ekleyen Yetim Vakfı, bayrama yakın tamamlanacak olan Kenya Yetimhane Tamir Projesi kapsamındaki 3 ayrı yetimhanede 191 çocuğun hamiliğini üstlenecek. Proje kapmsaında Mama Rehema Yetimhanesi’nde 90 çocuk, Mama Dhahabu Yetimhanesi’de 86 çocuk ve Abu Hanife Yetimhanesi’de 15 çocuğumuzun gelecek umutları yeşertilmiş olacak. Daha önce de Yetim Vakfı tarafından Mali’de tamiri yapılan yetimhane sayesinde 240 yetim çocuğun hayatında yeni bir sayfa açılmıştı. 

  
TÜRKİYE DAHİL 20 ÜLKEDE DAĞITIM

Yetim Vakfı’nın bu yıl Türkiye ile birlikte kurban kesimi yapmayı planladığı ülkeler, bulundukları kıta ve bölgelere göre şöyle:

Orta Doğu: Türkiye, Yemen, İran, Suriye

Afrika: Kongo D.C, Çad, Mali, Togo, Burkina Faso, Malavi, Sudan, Somali, Kenya, Mozambik

Asya: Afganistan, Bangladeş, Arakan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka

 

Kurbanlıklar nasıl kesiliyor?
 
-Kurbanlıklar Yetim Vakfı’nın uzman ekipleri tarafından kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özellikleri gözetilerek satın alınır.
-Kurbanlıklar İslami usulleri gereği ibadet hükümlerine uygun olarak ibadet kesilir.
-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine doğrudan ve elden ulaştırılır.
-Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair vekâlet sahiplerine kısa mesaj bilgi verilir.  

 

Nasıl vekalet verilir?

 Kurban vekaletleri, Yetim Vakfı merkezlerine gidilerek, internet üzerinden online olarak veya kurumun 0212 970 60 60 numaralı çağrı merkezi üzerinden verilebiliyor. Kurban vekaletleri son olarak bayramın ikinci günü 23:59’a kadar verilebilecek.


 
Geçen sene 340.000 yetim ailesine ulaşıldı

Yetim Vakfı, geçen yıl Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında vekaletini aldığı 6 bin 337 hisse kurbanı 21 ülkede 340 bin yetim ve ailesine ulaştırdı. Ayrıca aynı sene 4 bin 600 çocuğa da bayramlık hediyesi dağıtıldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ali 09.06.2023 10:44
    allh yar ve yardımcınız olsun dostlar