Seçimde yaşadığı hezimet sonrası eleştiri oklarının hedefinde olan Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün partisinin CHP'ye katılmasının ardından yapılan ortak basın açıklamasında CHP'lileri kızdıracak cümleler sarfetti.
14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seçimlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı karşısında ağır bir yenilgi alan CHP'de iç hesaplaşma devam ederken, yeni bir gelişme yaşandı.
Türkiye Değişim Partisi (TDP) CHP ile birleşme kararı aldı. Bu kararın ardından TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi'ne geldi.
HEZİMETE UĞRADI, SLOGANI DEĞİŞMEDİ!
Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, seçimlerde sık sık kullandığı 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganını kullanmaya devam etti.
Kılıçdaroğlu, "Sayın Sarıgül ve arkadaşları, Türkiye Değişim Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisine katılma kararı aldılar. Son derece mutluyuz. Seçimlerde çok sık tekrar ettiğimiz güzel bir sloganımız vardı, 'Birleşe birleşe kazanacağız.' diye. Gerçekten de öyle birleşe birleşe kazanacağız." diye konuştu.
MUSTAFA SARIGÜL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK!
Mustafa Sarıgül ise "Türkiye Değişim Partimiz, bugün Olağanüstü Kurultayı'nı yaparak Cumhuriyet Halk Partimizde birleşme kararı almıştır. Gün, ayrışma günü değil birleşme günü." dedi.
Kılıçdaroğlu'na bütün Türkiye Değişim Partili arkadaşları adına teşekkür eden Sarıgül, bugün itibarıyla tüm TDP'lilerin kararlı, verimli ve uyumlu şekilde CHP'ye bir oy daha kazandırmak için, yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak için canla başla çalışacağını söyledi.
Sarıgül, şunları kaydetti:
"Türkiye Değişim Partili binlerce arkadaşımın, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan'ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na selamlarını, saygılarını ve birleşme tutanaklarını bugün saygıyla iletiyorum. İnanıyorum ki hep birlikte inançlara saygılı laikliği, ulusal birliği, demokrasiyi, barışı, özgürlüğü ve kültürlerin bir arada anlayış birliği içerisinde yaşayacağı konusundaki çalışmalarımıza birlikte devam edeceğiz. Sayın Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu'na bütün Türkiye Değişim Partili arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum, birlikte yol yürümekten de onur ve gurur duyuyorum."
-
Kadir
25.06.2023
20:15
Hepsi aynı biri oynuyor biri söylüyor bunlardan birşey olmaz yenilik lazım
Beğen
-
Fth
25.06.2023
18:10
Fark ettiniz mi Kemal Kılıçdaroğlu hemen arkasını dönüp gidecekken Sarıgül sayın genel Başkanım deyip Onu tutuyor Ondan sonra el tokalaşıyorlar adam zırh cahil Ya bu Kemal Kılıçdaroğlu Protokolü bile beceremiyor
Beğen
-
Sadik
24.06.2023
12:11
Bunlara kendi calip kendi oynuyor,Sarigul un chp katkisi ne olacak.
Butun Turkiye partisi dedigi parti Ancak Istanbul da 20 bin Oy alir.
Sarigul un yuruyusu Kemal sunal yuruyusu gibi bombaci mulayim,gidiyor chp yi patlatir demedi demeyin
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Diyarbekirli
24.06.2023
11:15
Tabi Sarıgül efendi iyice biliyor KK artık yolcu olmak üzere, ve Sarıgül tam da zamanında koltuğu devralmak için burada.
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Diyarbekirli
24.06.2023
11:13
Yana olduklarını söylediği her şeyin tam tersinden yanalar.
Beğen
Daha fazla yorum görüntüle