Dünyada şimdiye kadar üretilmiş robotlar arasında insan görünümüne en yakın robot olan Sophia, radyo yayıncılığı yapma lisansı aldı. Yapay zeka ürünü olan Sophia robot, dünyada ilk defa radyo yayıncılığı yapan robot olacak. Sophia,
6-7 Temmuz tarihlerinde Cenevre’de yapılacak olan radyo yayınlarına Çamlıca Kulesi'nden katılarak dünyada ilk defa radyo yayıncılığı yapacak robot olacak.
Hong Konglu araştırmacıların geliştirdiği Dünyaca ünlü ve Suudi Arabistan’ın, 25 Ekim 2016'da Riyad'da düzenlenen Geleceğin Yatırım Girişimleri adlı etkinlikte vatandaşlık verildiğini duyurduğu Sophia robot Türkiye’de. İnsan görünümüne en yakın robot olarak tanıtılan Sophia, İstanbul’da bulunan Çamlıca Televizyon Kulesi’nden radyo yayını yapacak. 6-7 Temmuz tarihlerinde Cenevre’de yapılacak olan radyo yayınlarına İstanbul’dan katılacak olan Sophia’nın, dünyada radyo yayını yapan ilk robot olacağı belirtiliyor. Yapay zeka robotunun 6-7 Temmuz tarihlerinde yapacağı yayın öncesinde Çamlıca Kulesi'nde basına tanıtımı yapıldı.
“Dünyada ilk defa canlı radyo yayını yapacak”
Çamlıca Kulesi Genel Müdürü Mustafa Önçırak, “Çamlıca Kulesi bilindiği üzere Dünya’da 100 FM radyo yayınlarının aynı noktadan yapıldığı bir kule. Dünyada ilk defa canlı radyo yayını yapacak Sophia robotumuzu ağırlıyoruz. Sophia, yayın yapma lisansını Cenevre’den almıştır, 6-7 Temmuz tarihlerinde yine Cenevre’de 40 ülkeden katılacak radyo canlı yayın yapılacak. Bu radyolardan bir tanesi de Çamlıca Kulemizden yayın yapan Türkiye’deki bir radyo olacak. Bu tarihlerde herkesi dinlemeye davet ediyoruz” dedi.
04.07.2023 15:45
Yorumlar 1 Yorum Var
-
Cuma pazarlı 04.07.2023 20:50Bence Müslüman lığı seçip ismi sabiha olsun yakışır kızımıza
“Bilim-Teknoloji” Kategorisine Ait Diğer Videolar
Uzay biliminde "Millî Teknoloji Hamlesi" vizyonu
Mars'tan gönderilen gizemli sinyali baba ve kızı çözdü!
İstanbul depremini 30 gün önceden öğreneceğiz!
NASA’dan milyon dolarlık yarışma düzenliyor
Jüpiter'de ki fırtına NASA'yı şoka uğrattı
Bilim adamları sivrisineklerin insanları takip etmek için kızılötesi algılamayı kullandıklarını keşfetti