Galericilerin hilesi yüzünden Mercedes'in online satış sitesini kapattığı yönünde çıkan haberler üzerine açıklama geldi.

 

Mercedes-Benz uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı ve 2 ay önce 15 Mayıs'ta hayata geçirdiği Online Satış Sistemi’ni kapatıp bir anda satışları durduğu iddia edildi. Konuyla ilgili Mercedes'ten açıklama geldi.

Mercedes-Benz’in online satışa geçmesindeki amaç, son yıllarda en çok tartışılan konuların başında gelen araçların galeriler ve aracılar tarafından alınıp daha yüksek fiyattan satılmasıydı. Bu sayede Mercedes-Benz aracı direkt biniciyle buluşturacak ve araç stok durumunu da bu sayede kontrol edecekti.

GALERİCİLERDEN AKIL ALMAZ HİLE

Galericilerin araç sistemi üzerinde çalışan “bot” yazılımla sisteme düşen araçları otomatik olarak satın aldıkları ve Mercedes'in bu durumu engellemek için online satışı durdurduğu iddia edilmişti.

Konu ile ilgili gazeteci Emre Özpeynirci'ye açıklama yapan Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan satışlar devam ediyor. Asla çıkılan yoldan vazgeçmek yok." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var