Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ikinci el araç ticaretinde yapılan hilelerle ilgili videolar çeken ve TikTok hesabından "gerçekten güzel bir ticaret oldu" diyerek paylaşan Metehan Meşe ile ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.
Gürcan'ın, açıklaması şöyle:
YETKİ BELGESİ YOKMUŞ
"Sosyal Medya platformlarında taşıt satışına ilişkin video yayımlayan M.M. isimli şahsın kimlik bilgileri yapılan incelemeler sonucu belirlenmiştir. 2022 ve 2023 yılları arasında toplam 17 adet taşıt satışı gerçekleştirdiği Bakanlığımız İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Bilgi Sistemi kayıtlarından tespit edilmiş olup, yetki belgesi olmadan ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal ettiği anlaşılmıştır. Ayrıca anılan şahsın fiyatı sahte alıcılarla yükselterek alıcıyı aldattığı tespit edilmiştir.
CEZA KESİLDİ
Bu kapsamda, bahsi geçen şahıs hakkında Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında İç Ticaret Genel Müdürlüğümüzce idari para cezası üst sınırı olan 300 bin TL idari para cezası uygulanmıştır.
Ayrıca, 2022 ve 2023 yıllarındaki tüm satışlarının vergi ziyaı açısından incelenmesi amacıyla, bahsi geçen şahsın 2022 ve 2023 yıllarındaki taşıt alım satım bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığıyla paylaşılacaktır.
HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYANLARA UYARI
Ticaret Bakanlığı olarak spekülatif ve aldatıcı eylemlerle tüketicilerimizi mağdur eden kişi ve kuruluşlara geçit vermeyecek, haksız kazanç sağlama girişimleri ve haksız ticari uygulamaları önlemeye yönelik denetimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz."
-
Mehmet
16.07.2023
19:50
Hırsızlığın adı ticaret olmuş böylesi insanlara ağır ceza vereceksin kimse bir daha yapmazsın
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Delicçoban
16.07.2023
16:55
Bunun tüm mal varlığına elckoyacaksın vergi kaçacakcılıpınfan ama nerde
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Bedirhan Çoban
16.07.2023
15:16
Ömür boyu belge iptali gelmeden önüne geçemezler. Adam 3 günde 145 bin kazanmış
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Vedat
16.07.2023
13:51
Arabanın iki katı kadar cez verecek devlet ve araba satmaları yasaklanacak ve yine yaparsa bu sefer 3katı ve dinlenme tesisine yollayacaksın
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
-
Zafer
16.07.2023
09:18
2 katını yedirirler böyle işte
Beğen
/ 3 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle