Haber7 - ÖZEL

A Milli Kadın Voleybol Takımımız FIVB Milletler Ligi finalinde Çin'i 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez Milletler Ligi'nde şampiyon olmasının ardından muhalif bazı isimler İslami değerleri ve Müslümanları hedef aldı.

VOLEYBOL TAKIMI ÜZERİNDEN ÇİRKİN PAYLAŞIM

Pandemide ortaya çıkan ve bir TV kanalında 'aşı olmayan öğrencilerin eğitim haklarının elinden alınması’ çağrısı yapan ve geçtiğimiz seçimde CHP'den milletvekili aday adayı Bengi Başer, milli voleybol takımı üzerinden çirkin bir paylaşımda bulundu.

CHP’li Başer, sosyal medya hesabından tesettürlü kadınlara ve olumsuz bir algı oluşturulan bir Müslümana top fırlatılan bir karikatürü paylaştı. Çirkin paylaşımına bir de not düşen Başer, "Kadın isterse, yapar ve bu ülkenin Cumhuriyet kadını bu ülkenin başını her daim dik tutar! Yobaza inat!.." ifadesini kullandı.

BENGİ BAŞER’İN ÇİRKİNLİĞE SUÇ DUYURUSU

İslam Davası Cemiyeti’ne mensup kadın avukatlar, Bengi Başer’in çirkinliğine ders veren bir suç duyurusunda bulundu. Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinde yer alan "Dini değerlere hakaret ve aşağılama", "İnsanları kin ve düşmanlığa tahrik" suçları kapsamında dava açan kadın avukatlar, sosyal medya paylaşımlarıyla dini değerlere hakaret, aşağılama ve insanları kin ve düşmanlığa tahrik niteliğindeki ifadeleri nedeniyle Bengi Başer'in cezalandırılması talebinde bulundu. 

İSLAM DAVASI CEMİYETİ'NDEN BASIN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan İslam Davası Cemiyeti, Müslüman kadınlara ve başörtülerine yönelik saldırılara karşı kurulduğunu belirtti. Kadın avukatlar tarafından kurulan kuruluş, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

"Esselamu aleykum ve Rahmetullahi ve berakatühü

Salat ve selam insanlığı cehaletin pençesinden kurtaran insanlığa nizamı, adaleti, sevgiyi, merhameti ve insanlık cevherini öğreten Alemlerin Efendisinin üzerine olsun.

Bugün buraya Alemlerin Sahibi olan Rabbimizin biz Müslüman hanımlara olan tesettür emrini müdafaa, değerlerimizin ve inancımızın nişanesi olan örtümüzü, incitmeye uzanan dillerden ve ellerden muhafaza için toplanmış bulunmaktayız.

Özgürlük naraları ata ata özgürlüğümüzü kısıtlama gayreti güden, saygı naraları ata ata inancımıza saygısızlık eden, tüm edebî kelimeleri edepsizliklerine kılıflayan, Müslüman bir hanımın özgür ve hür olduğunun en bariz nişanesinin örtüsü olduğunun idrakine hala daha varamayanlar bilsinler ki bundan sonra örtümüze söz ve el uzatanların karşısında dikelecek ümmetin avukatları olarak sonuna kadar hukuki mücadele ve mücahedemizi sürdüreceğiz.

Her fırsatta değerlerimize saldırmaktan imtina etmeyen, voleybolcu hanımların zaferini kendisine maskeleyerek Çarşaf-ı şerifi tahkir eden o rezil görseli paylaşma gafletinde bulunan Bengi Başer hakkında hukuki süreci başlattığımızı Bengi Başer ve diğer yobaz zihniyetlerle teker teker mücadele edeceğimizi ilan ve ikaz ederiz.

Gayret bizden muaffakiyet Allah’tandır."

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Acemi 11.08.2023 17:30
    Sarilice olursa iyi mi sence
  • Can 11.08.2023 15:26
    Zalimler ve münafıklar için yaşasın cehennem
  • Mehmet 11.08.2023 13:41
    Müslümanlar değerlerine sahip çıkmalı karşı taraf her istediğini yapamayacağını anlamalı bu da karşı mücadele ile olur. Her ipini koparan dinimize değerlerimiz hakaret edememeli zihnine hakaret karartıları geldiği zaman Müslümanları tepkisinden çekinerek tekrar tekrar düşünmeli bu insiyatifi kuranlardan Allah razı olsun.