Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ÜLKE TV'de canlı yayınlanan Akşam Baskısı programında ÜLKE TV Ankara Temsilcisi Mustafa Pala, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve gazeteci Zafer Şahin'in sorularını yanıtladı.

Bakan Tekin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'TEST SİSTEMİNİ KALDIRMAYI ARZU EDİYORUZ'
"Öyle bir dönem başlasın ki anadil eğitiminin güçlü olduğu, geleneksel değerlerimizi okul bahçelerinde yaşayabildiğimiz bir ortam olsun istiyoruz. Bu dönemin ana ruhunu burada aramak gerekiyor. Onun dışında konuştuğumuz mevzuat düzenlemeleri bunun aparatları. Önümüzdeki haftada bir yönetmelik yayınlanacak. Çocukların daha hareketli, daha fazla kelimeyle konuşması, Türkçeyi doğru kullanmasını odağa alan bir başka yönetmelik yayınlayacağız.

Herkesin çok eleştirdiği çocuklarımız 'Test, tost' oldu eleştirisini ortadan kaldırmayı arzu ediyoruz. Bu tedbirleri alırken bakanlığına başladığım tarihten itibaren 30-40 tane öğretmenler odası toplantısı yaptık. Bu toplantılarda rutin değil."

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Eğitimci 23.09.2023 01:37
    Halâ 40 kişikik sınıflar var.Böyle bir ortamda öpretmen ne yapacak İdarecilerin bir kısmı yetersiz ve becerileri çok yetersiz. İletişim ve çözüm becerileri eksik , makamdan aldıkları güçle kabul ettirıyor bir kısmı. Buradan başlamak lazım. İl ve ilçe müdürleri makama gelene kadar çok gayretli , gelince bir kısmı pasif kalıyorlar. Performans memnuniyet sistemi oluşturulmalı.
  • Eğitimci 23.09.2023 01:28
    Sayın bakan ; Ne olur zihinseli hafif düzey olan çocukları daha dezavantajlı hale getirmekten vaz geçelim. Hem normal ve zeki olan çocukların arasında yetersizlik duygusu , hemde kendilerini işe yaramaz hissetmelerini , sınıfı geri çeken unsur olarak görülmelerini önleyelim. Bu çocukları kendi düzeylerinde öğrenebile cekleri ve mutlu hissedecekleri özel eğitim okullarında değerlendirelim.