Tesla, Cumartesi günü Optimus olarak bilinen insansı robotuyla ilgili bir güncelleme yaparak, ürünün renklere göre kısa nesneleri gösterdiğini ve elektrikli araç devinin Tam Kendi Kendine Sürüş'ün (FSD) en son sürümüyle aynı şekilde çevresine uyum sağlamayı öğrendiğini iddia eden bir video yayınladı. Tesla hisseleri Pazartesi öğleden sonra yükselişe geçti.

İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, eskiden Twitter olarak bilinen X'e giderek Tesla botunun kısa videosundaki gösterileri "ilerleme" olarak nitelendirdi. Ancak yatırımcıların Tesla'nın insansı robotunu ciddiye alıp almayacağı henüz belli değil.

ROBOT TESLA ARAÇLARINDAKİ ÇEVREYİ TANIMA ÖZELLİĞİNİ KULLANIYOR

Videoda robotun yoga esnemeleri yaptığı ve nesneleri sıraladığı görülüyor ve Tesla botunun sinir ağının artık Tesla aracının FSD'si ile aynı şekilde uçtan uca eğitildiği iddia ediliyor. Hızlandırılmış videoda bazı sahnelerin birbirine kırpılmış olduğu görülüyor

Tesla hisseleri Pazartesi günü piyasa hareketleri sırasında %0,9 artışla 247,04 seviyesine yükselerek erken kayıplarını telafi etti. Tesla botu ilk olarak 19 Ağustos 2021'de şirketin Yapay Zeka Günü etkinliği sırasında "tanıtıldı".

Musk son zamanlarda Tesla'yı bir yapay zeka ve robotik şirketi olarak gördüğünü vurguladı.

ELON MUSK YAPAY ZEKAYI TESLA İÇİN ÖNEMLİ BİR TEKNOLOJİ OLARAK GÖRÜYOR

Musk 11 Eylül'de X'e "Tesla'nın uzun vadedeki değerinin neredeyse tamamı, hem araç hem de insansı yapay zeka ve robotlardan gelecek" diye yazdı.

Morgan Stanley analisti Adam Jonas, Tesla'nın Dojo süper bilgisayarından elde edilecek potansiyel büyük kazançları gerekçe göstererek kısa süre önce fiyat hedefini %60 artırarak 400'e yükseltti. Jonas, 40 sayfalık bir raporda, Tesla'nın FSD teknolojisini eğitmek için inşa edilen süper bilgisayarı Dojo'nun, şirketin değerini 500 milyar dolara kadar yükseltmede kilit bir rol oynayabileceğini yazdı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Türkiye yapmalı 26.09.2023 10:01
    Türkiye derhal bu işe girmeli yoksa yine geri kalacağız robot işi çok kritik robot ordular kurulacak çok önemli