ABD Başkanı Joe Biden, İsrail basınının yalanına ortak olarak büyük bir skandala imza attı. Düzenlediği basın açıklamasında Hamas'ın 'bebek katliamı' yaptığı yalanını diline dolayan Biden'ı basın toplantısının ardından Beyaz Saray düzeltti.

İsrail basının dünya kamuoyunu yanıltmak için ortaya attığı "40 bebeğin kafası Hamas tarafından kesildi" iddiası belgeriyle yalanlanmıştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin de doğruladığı habere göre; bir İsrail TV kanalında öne sürülen ve sosyal medyada propaganda amaçlı kullanılan, “Hamas direnişçileri 40 İsrailli bebeğin kafasını kesti” iddiası doğru olmadığı belirtildi.

İSRAİL ORDUSU BİLE YALANLAMIŞTI

AA muhabiri, konuyla ilgili İsrail Ordu Sözcülüğü’ne telefonla ulaşarak, “Hamas'ın saldırısının ardından İsrail tarafında bu saldırıyı gerçekleştirenler tarafından başları kesilen bebeklerin bulunduğu yönünde haberler çıktı? Bunu doğrulayabilir misiniz ya da bu konuda bilgi verebilir misiniz?” sorusunu yöneltmişti.

Sözcülük, “Haberleri gördük ama elimizde bir detay, bunlara dair bir teyit yok” yanıtını vermişti.

GÖRÜNTÜLER 7 YIL ÖNCE ÇEKİLDİ

Görüntülerin 7 yıl önce Suriye'de çekildiğini vurgulayan DMM, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, 'Hamas direnişçileri, İsrailli çocukları böyle infaz etti' iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerin, 7 yıl önce Suriye'de kaydedildiği tespit edilmiştir."

BİDEN'DAN SKANDAL AÇIKLAMA

Bu gelişmelerin ardından dün bir basın açıklaması yapan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ordusunun bile yalanladığı habere ilişkin "Teröristlerin çocukların kafasını kestiği fotoğrafları göreceğimi hiç düşünmemiştim" şeklinde ifadeler kullandı.

Biden'ın skandal açıklamaları İsrail-Fislitin gerilimiyle ilgili aslında hiçbir bilgisinin olmadığını gözler önüne serdi.

BEYAZ SARAY'DAN DÜZELTME GELDİ

Biden'ın basın açıklamasının ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Başkan medyadaki haberleri kastetti" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar 43 Yorum Var
  • Kaplan 16.10.2023 09:44
    SAHTEKAR düzenbaz YALANCI seni
  • Mumsuz Ekrem 16.10.2023 08:27
    Adi batı hırsızın yanında. Bu gün İsrail'i destekleyen Almanya, İngiltere, USA ve diğer batılı ülkelere, 55 yıldır Filistin topraklarını çalan hırsızın yanındamısınız diye sorulmalı . Bu günlerde sık sık dile getirilmelidir.
  • Serkan Ozkan 12.10.2023 15:20
    Olmuş olsa bile algı yönetimi için kendiniz yapmışsınızdır!
  • CENGIZ 12.10.2023 15:01
    ırak surıye mısır nıye parca parca edılıyor.ŞIMDI daha ıyı anlasılıyormu.bırtek IRAN ve TURKIYE kaldı.onlarda bıterse ver elını VAADEDILMIS TOPRAKLAR.
  • CENGIZ 12.10.2023 14:58
    USA DEAŞ gıbı mı kesmısler.
Daha fazla yorum görüntüle