Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye Başkent'e değer katan hizmetlerini anlattı. Ercan, Ankara’nın son 5 yılını “Kayıp 5 yıl” olarak nitelendirdi.

Haber7 - ÖZEL

Başkent Ankara’da hizmet belediyeciliği ile öne çıkan Sincan ilçesi, şehrin nüfus ve üretim gücü açısından en büyük ilçeleri arasında yer alıyor. İlçedeki kalkınmanın mimarlarından Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Haber7 stüdyolarına konuk oldu. Gerçekleştirilen proje bazında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni bile gölgede bırakan Sincan’daki hızlı hizmet döneminin anahtar niteliğindeki ayrıntılarını Genel Yayın Yönetmenimiz Osman Ateşli’ye anlatan Murat Ercan, önemli ifadeler kullandı.

Belediye bütçesinin yüzde 10’unu Adıyaman’da depremzedeler için harcadıklarını hatırlatan Başkan Murat Ercan, kardeş şehir oldukları Adıyaman’da 300 konteynerli bir kent, 60 dükkanlık çarşı yaptıklarını söyledi.

Ercan, inşa ettikleri Sinan Şamil Sam Spor Kompleksi’ni öz kaynaklarıyla tamamlayıp hizmete açmalarının yetkilileri şaşırttığını dile getirdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında süratle yol kat ettiklerini vurgulayan Başkan Ercan, sıfır atık konusunda gerçekleştirdikleri icraatlar dolayısıyla Emine Erdoğan’dan 2 kez ödül aldıklarını belirtti.

CHP’li Mansur Yavaş’ın az konuşması üzerinden popülarite PR’ında bulunmasını eleştiren Başkan, Yavaş’ın anlatacak bir hizmetinin bulunmadığını söyleyen Ercan, Ankara’nın son 5 yılını “Kayıp 5 yıl” olarak nitelendirdi.

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili sorunun kısırlaştırma formülüyle çözülebileceğini belirten Murat Ercan, bu konuda ciddi faaliyet yürüttüklerini, Ankara Büyükşehir’in bile köpek kısırlaştırma hususunda Sincan Belediyesi’ne yönlendirmede bulunduğunu kaydetti.

Başkan Ercan, dünyanın şımarık çocuğu” olarak nitelediği İsrail’e had bildirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

MERKEZİ BÜTÇEYE BAĞIMLI OLMAK BAŞARISIZLIKTIR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sincan'a yönelik katkıları var mı? Yani sizin engellendiğiniz alanlar var mı? İhmal edildiğiniz alanlar var mı?

Bu engellenme edebiyatını Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Yapamadığı işler olduğu zaman engellenme gerekçesine sığınıyorlar. Ne engelleniyormuş ben buna anlam veremiyorum. Mesela Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 58 milyarlık bütçesi vardı ve bu bütçenin de %90’a yakını merkezi bütçeden gelen paralarla oluşuyor. Yani yüzde doksan oranında merkezi bütçeye bağımlı olmak bir belediye için zaten başarısızlıktır. Hadi bunu bir tarafa bırakalım. Yüzde doksan tıkır tıkır almışsın parayı devletten. Belediye meclisinde oylanan projelerin yüzde doksan yedisine evet demişiz. Nedir engel olan?

Bir de şu var; Büyükşehir Belediyesi'ndeki meseleyi organizasyon kabiliyetsizliği olarak da tarif edebiliriz. Yani mesela sayısal olarak yeterli gibi görünen konularda etkin ve verimli sonuçlar alınacak organizasyonu ortaya koyamıyor. Yani mesela bugün 400 tane EGO otobüsü aldık deniliyor. Doğru mu? E o zaman ulaşımın çok daha rahatlaması, ferahlaması lazım değil mi? Ama buna rağmen ulaşım çok kötü. Sincan'da bununla ilgili tepki almadığım bir mahalle, sokak yok. Nereye gitsen otobüsle ilgili ciddi sıkıntılar var. Otobüse binememekten, saatinde gelmemesinden, şoförlerinin güzergahı bilmemesinden tutun, sayısız şikayetler var.

İlçenizde yapılması gereken Büyükşehir’in faaliyet alanlarında olup, yapmadığı çalışmalar var mı? Size verilmiş fakat yerine getirilmemiş sözler var mı?

Bize verilen sözler derken vatandaşa olabilir. Yoksa belediyeler arasında bir hiyerarşi yoktur. Yani o benim altım üstüm falan değildir. Dolayısıyla bazı vatandaşlar bunu bilmiyor. Sanki benim bütçem büyükşehirden geliyormuş zannediyorlar. Öyle bir şey yok, kendimize ait bir bütçemiz var. Kendi karar alma mekanizması var. Ne ben Büyükşehir’e hesap vermek zorundayım ne de o bana hesap vermek zorunda. Aramızda hiyerarşik, ast üst ilişkisi gibi bir ilişkimiz yoktur.

 

Yorumlar 0 Yorum Var