HABER7

Filistin’de Gazze Şeridi’ne 39 gündür soykırım saldırıları düzenleyen İsrail, Kassam Tugayları’nın elindeki Yahudi esirlerin de kanını akıtmaya devam ediyor.

İsrail’in 9 Kasım’daki hava bombardımanında ölen Gazze’deki esir asker Faul Azai Mark Asiani’nin son konuşması yayınlandı. Kassam Tugayları’nın resmi Telegram hesabı üzerinden paylaşılan videoda, Faul Azai Mark Asiani’nin ölümden korktuğuna ilişkin ifadeleri dikkat çekti.

19 yaşındaki İsrailli asker Asiani’nin İsrail bombardımanı sonrası hayatını kaybettiğine ilişkin görüntüler de yer aldı.

İSRAİLLİ ESİR ASKERİN, İSRAİL BARBARLARINA SON SESLENİŞİ: LÜTFEN DURUN

Kassam Tugayları’nın yayınladığı video kaydında İsrailli esir asker, İsrail saldırısında ölmeden önce şu ifadeleri kullanıyor:

“Adım Faul Azai Mark Asiani. Babamın adı Martisano. Annem Korn Marisano. Mudiin’de oturuyorum. Yaşım 19. Mağrip asıllıyız. Şu an Gazze’deyim. Gazze’nin tamamı füzelerle vuruluyor. 4 gündür Gazze’deyim. Benimle beraber başka esirler de var. Füzelerden ötürü ölmekten korkuyoruz. Lütfen durun.”

UBEYDE: ESİRLERİN HAYATI TEHLİKEDE  

Konuya ilişkin açıklama yapan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ise şunları söyledi:

“Düşman, esirlerini öldürmeyi bile umursamıyor. Ve durumu gösteren daha iyi bir delil, tutsak kadını öldürmesidir. Sağ yakalanan Asiani’nin, savaşın başında serbest bırakılması için anlaşmaya varılmıştı. Ancak birkaç gün önce düşman bombardımanında öldürüldü. Ve düşmanı ve tutsaklarla ilgilenen herkesi uyarıyoruz: Hava ve kara saldırılarının devam etmesi, bu tutsakların hayatını her saat bir tehlikeye sokacaktır. Uyaran sorumlu değildir!”

KASSAM'IN TAVRI NET: ASKERE KARŞI ASKER, SİVİLE KARŞI SİVİL

7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunda esir alırak Gazze'ye getirilen yaklaşık 300 esir için Kassam Tugayları, "takas" formülünü tek seçenek olarak İsrail'e sunuyor.

Kassam Tugayları, “Sivillere karşılık sivil, direnişçilere karşılık asker” teklifini İsrail'e dayatıyor.

İsrail ise bu teklife olumlu cevap vermediği gibi, esirlerin tutulduğu yer altı tünellerini bombalama yoluna gidiyor.

ESİR YAKINLARININ EYLEMLERİ İSRAİL’İ SARSIYOR

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de, Kassam Tugayları tarafından esir alınanların yakınlarının düzenlediği protesto gösterisi devam ediyor.

Başkentin merkezindeki Kaplan caddesinde toplanan yüzlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine tepki göstererek, Netanyahu’ya ithafen “suçlu” yazan mumlar yakıyor.

Göstericiler, “Çocuklarımızı geri getirin” pankartları taşıyarak, Netanyahu’nun derhal görevden alınması çağrısında bulunuyor.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Müslim 14.11.2023 17:09
    Allah yar ve yardımcımız olsun sizleri muhafaza eylesin Muzaffer eylesin zalimleride kahreylesin inşallah.
  • Saalih 14.11.2023 17:04
    Rabbim Siyonist köpekleri ve onun kemik sağlayıcı insanlıktan uzak kefereleri Bu mücahitler eliyle yok eyle. Uyanamayan Korkak bizlere de uyanış lütfeyle. Amin
  • MURAT DALCA 14.11.2023 15:41
    Allah yardımcınız olsun
  • Gazi38 14.11.2023 15:37
    Sizin caniniz yandiginda bizim de yaniyor ama elimizden suan duadan baska birsey gelmiyor. Allah yardimciniz olsun kardesim.
  • Mizaha cevap 14.11.2023 15:37
    Adam tam senin için söylemiş herşeyi. Yaşasın senin gibiler için cehennem
Daha fazla yorum görüntüle