İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 7'nci birleşiminde 1 Aralık 2024’ten itibaren suya yüzde 15 zam yapılması kararı alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi oy kaybederim kaygısı ile normal koşullarda 1 Ocak'ta yürürlüğe sokulan su zammını 1 ay geriye çekti.

İZSU Genel Kurulu AK parti ve MHP'li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık CHP ve İyi Partili meclis üyelerinin oyları ile yeni zamlı tarifeyi kabul etti.

Buna göre içme suyuna 1 Aralık tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 15 zam geldi. Zamlı tarifeye göre konutlarda 0-10 metreküp tüketimlerde suyun tzonu 20 lira 08 kuruştan 22 lira 09 kuruşa yükseldi.

Zamlı tarifeye göre 11 -20 metreküp tüketimde suyun tonu 28 lira 24 kuruşa, 21 metreküp ve üstü kullanımlarda ise metreküp fiyatı 52 lira 88 kuruşa yükseldi.

Önerge görüşülürken söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, grup olarak zamma karşı olduklarını belirtti. Hızal Türkiye'nin en pahalı içme suyunu İzmirlilerin kullandığını söyledi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek