Karadeniz'in Bartın açıklarında yaşanan şaşkına çeviren olayda, açık denizde avlanan bir balıkçı, Sibirya nehirlerinde görülen ve dünyanın en pahalı balıkları arasında yer alan 2 milyon TL değerindeki Sibirya Mersin balığını yakaladı.

Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında mezgit avına çıkan Cem Yavuzyiğit isimli bir balıkçı, Ahatlar mevkisinde havyarı 2 milyon TL değerinde olan Sibirya Mersin balığı yakaladı.

'GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM'

Sibirya bölgesinde nehirlerin denize döküldüğü bölgelerdeki nehirlerde görülen balık ile hatıra videosu çekilen Yavuzyiğit, hayvanı yeniden doğal ortamına saldı. Bu sezon ikinci kez aynı balığa rastladığını belirten balıkçı Yavuzyiğit, "Aslında görünce çok şaşırdım. normalde bu bölgede bulanan bir balık değil. Bana ikinci defa denk geldi. Neslinin tükenmekte olduğunu bildiğim için çok kısa bir süre misafir ettim. Hemen denize geri bıraktım. Avlanması yasak olan balıkları avlarsak, bu farklı türleri koruyamazsak, hem Karadeniz'deki balık çeşitliliğini yok ederiz hem de gelecek kuşaklara daha verimsiz bir deniz bırakırız" diye konuştu.

Cem Yavuzyiğit ve beraberindeki balıkçılar, Sibirya Mersin balığını denize bıraktıktan sonra bölgedeki mezgit avına devam etti.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Hüseyin- 03.12.2023 02:44
    Kavier denilen yumurtalari degerli sayilir baligin kendisi degil.2 Milyonu neresinden cikarttiklarini kendilerine sorun.Stör denilen balik 1,5 metreden kücügü geriye atilir.Balikla poz vermek avciliga yakismaz,-olmadiginda belli.
  • celal 03.12.2023 00:45
    Bu duyarlı davranışı için Cem beye teşekkürler, Allah razı olsun kardeşimizden
  • Morelli 02.12.2023 23:38
    Altin balikmi bu?
  • Kaleli 02.12.2023 22:42
    Tebrikler kardeşim