ABD ve İngiliz savaş uçakları, "ticareti güvence altına almak" gerekçesiyle Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerindeki Husi hedeflerine hava saldırıları düzenlemişti.

Bu arada saldırılara karşı Husilere destek için dün Yemen'in başkenti Sana'da düzenlenen gösteriye yüz binlerce kişi katıldı.

Gösteride elinde silahla kürsüye çıkan Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını reddeden ülkelere teşekkür etti. Husi, "ABD ve İngiltere'nin ülkemize saldırması moralimizi ve güçlerimizi etkilemeyecektir. Yemen'e saldırıyı reddeden tüm ülkelere mesajımız şudur: Teşekkür ederiz ve Filistin adına harekete geçin. Bize gelince, onlarla (ABD ve İngiltere) ilgilenmiyoruz." ifadelerini kullandı. Husi, ABD'nin saldırılarının karşılıksız kalmayacağını kaydetti.

KIZILDENİZ'DE NELER YAŞANIYOR?

İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'deki katliamları sebebiyle bu rotayı kullanan başta İsrail gemileri olmak üzere Gazze'deki katliama destek veren ülkelerin tankerlerini hedef alıyor. Husiler, 19 Kasım 2023'ten bu yana Kızıldeniz'de toplam 27 saldırı düzenledi.

Bu kapsamda, ticareti güvence altımna almak isteyen ABD ve İngiltere, gece Yemen topraklarındaki Husi hedeflerini vurdu. Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinin bombalanmasının arsından Husiler, yanıt olarak, ABD ve İngiliz savaş gemileriyle üslerine saldırılar düzenledi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Vedat bayram 14.01.2024 21:41
    Maşallah Allah bizleri tez zamanda islam sancağı altında birlestirsin
  • Ensar 14.01.2024 17:55
    Maşallah çoğalsın müslümanlar inşallah
  • Batman 13.01.2024 23:59
    MAŞAALLAH ALLAH sayılarınızı artırsın ümmet budur işte ,boyun eğmek yoookkkk ,
  • Battal 13.01.2024 21:05
    MaşaEllah Allah CC ümmetin yardımcısı olsun
  • Ahmet çakal 13.01.2024 10:15
    ABD,İngiltere . müslüman a kurt siyonist e kuzu ama eninde sonunda müslüman lar intikam ını alacak tır ve bu şer güçler dağıtılacak tır!