ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, Irak'ta bulunan İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah'a ait üç tesise saldırı düzenlendiklerini açıkladı.

Son dakika ABD haberleri: Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Llyod Austin, Irak'ta bulunan İran destekli milis gruplara ait üç tesise saldırı düzenlendiklerini açıkladı.

HİZBULLAH VE İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI KARARGAHLARI VURULDU

ABD savaş uçakları Bağdat güneyindeki Hizbullah ve İran devrim muhafızları karargâhlarını vurdu.

İRAN'A SALDIRILARIN DURDURULMASI ÇAĞRISI

Saldırıları "gerekli" ve "orantılı" şekilde niteleyen Austin, "Bu saldırılar, İran destekli milislerin Irak ve Suriye'de ABD ve Koalisyon personeline yönelik bir dizi tırmandırıcı saldırıya doğrudan yanıt olarak veriliyor." ifadesini paylaştı.

Austin, ABD’nin çıkarlarını savunmak için gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğini belirterek, bölgedeki çatışmaları tırmandırmaya çalışmadıklarını öne sürdü ve İran destekli saldırıların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Kamil 24.01.2024 10:10
    BİNLERCE BEBEK ÇOCUK VE MASUM İNSAN KATLEDİLDİ VE SAKAT BIRAKILDI VE YERLERİNDEN YURTLARINDAN EDİLDİ BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM VERECEK BUNUN HESABINI KİM verecek...