Türkiye 31 Mart'ta yeniden sandık başına giderken CHP ile yakınlığı ile bilinen Levent Gültekin'in uzun yıllardır muhalefetin içinde bulunduğu tabloyu çizen sözleri çok şey anlatıyor. İşte  Gültekin'in 'Türkiye diye bir dertleri yok' dediği muhalefetin resmi;

"KOLTUK KAVGASI HAD SAFHADA"

Sadece CHP değil genel olarak bir muhalefet dağılıyor. Seçim süreci öncesinde olup bitenler topluma Türkiye'de bir muhalefet yokmuş duygusunu net olarak bir kere de hem yaşatıyor hem de gösteriyor. Yani öyle bir tablo var ki ortada muhalefetin Türkiye diye bir derdi olmadığı bir kere daha ortaya çıktı. Koltuk kavgası had safhaya çıkmış; koltukta oturanlar, yerini bulamayanlar, partilerin kendi aralarında, liderlerin kendi aralarında...

"CUMHUR İTTİFAKINDA NEDEN KAVGA YOK"

Cumhur ittifakı bir ittifak. Bunca ihtilaflarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı, Eskişehir'in -yanılmıyorsam- 4 tane ilçesini MHP'ye vermiş. Kendi açıkladı. Adayı getirdi elini kaldırdı. Mersin'de pazar günü MHP'nin mitingi vardı; hangisi nereye giderse ortak adayları çıkarıyorlar. Hiç koltuk kavgası duyduk mu; "Sana şurayı vereceğim, bana burayı ver" diye...  Muhalefette olması gereken bu. Türkiye bu, Türkiye'yi dert etmek bu. Mevcut Cumhur ittifakı her türlü birlikteliği yapıyorlar hiçbir ihtilafa düşmüyorlar. Yüzde 1'ini bile yapamıyor muhalefet, o birliktelik duygusunu. Toplum siz olsanız ne yaparsınız? En küçük bir kavga yok, en küçük bir itiraz yok, en küçük bir aday yapılmayan küstüğü yok. Bir Urfa'da oldu bir tane ama.

"UMARIM SEÇİM SONRASI MUHALEFETİN HEPSİ TASVİYE OLUR"
Muhalefet kendi sonunu hazırlıyor. Yerel seçim sonrası umarım bu muhalefetin tamamı tasfiye olur. Muhalefet gerçekten Türkiye'deki seçimlere 'son seçim' bakmış olsaydı böyle koltuk kavgası yapmazlardı. Hepsi sadece o değil. İYİ Parti gerçekten 'son seçim' diye bakıyor olsaydı bu kadar ayrı adaylık meselesine girmez oturur konuşurlardı.

Gerçekten bu son seçime inanıyor olsalardı belediye başkanları üzerinden bir Alevi Sünni çatışma başlatmazlardı. Gerçekten böyle bir korkuya inanıyor olsalardı 'CHP'nin altın hissesi' dediğim ilçelerde 'Benim adayım olsun' diye tutturmazlardı. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Yusuf inci 30.01.2024 06:46
    Çünkü orda bi lider var RECEP TAYYİP ERDOĞAN