HABER7

Ülke TV’de sunucu Mustafa Yıldız'ın moderatörlüğünü yaptığı '5. Gün' programına konuk olan Gazeteci Murat Özer, CHP hakkında dikkat çeken ifadelerde bulundu. CHP ve DEM Parti’nin aynı ideolojiye sahip olduğunu ve bölücü bir yapıya büründüğünü, Kemalizm ve Apoizm'in örtüştüğünü söyledi.

“5 YILDIR İBB’Yİ BİRLİKTE YÖNETİYORLAR”

Özer, yaptığı yorumda HDP ile CHP’nin İBB’yi birlikte yönettiğini söyleyerek şu ifadelerde bulundu:

“CHP’nin Küçükçekmece’deki mevcut belediye başkanı bir DEM’liden farklı değildir zaten. Esenyurt’taki belediye başkanı da farklı değildir. Esenyurt’a belediye başkan adayı olarak gösterdiği kişi Ekrem İmamoğlu’nun 5 yıldır başdanışmanı. Zaten birlikte yönetiyorlar. Adam HDP’den milletvekili adayı olmuş, seçilememiş. İmamoğlu ‘Gel danışmanım ol’ demiş, başdanışmanı olmuş. 5 yıldır HDP’li bir adam İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yönetiyor zaten.”

“CHP, DEM GİBİ BÖLÜCÜ BİR PARTİDİR”

“CHP, tıpkı DEM gibi bölücü bir partidir” diyen Özer, “DEM ideolojik olarak Türkiye’yi bölmek niyetindeyse CHP de bölmek üzere kurulmuş bir yapı. Kemalizm ile Apoizm burada birbirleriyle örtüşüyor. Kemalizm dediğiniz yapı 1937 yılında inşa edildi, kitabı basıldı. O zamana kadar CHP’de Kemalizm diye bir şey yoktu. 1937’de CHP kongresinde getirip verdiler. Kim verdi? Şevket Süreyya Aydemir ile Yakup Kadri Karaosmanoğlu gibi… İkisi de aslında Marksist, Komünist, solcu, Türkiye’yi bölmek ve parçalamak niyetinde olan, tıpkı İttihat ve Terakki içerisindeki Ermeni çeteleri gibi, ‘Avrupa’dan damızlık getirerek Türk milletinin kimliğini değiştirmemiz lazım. Bu Türk milleti kara sabanda kara kuru tipler.. Bize İngiliz, Norveçli, Danimarkalı lazım’ diyen Abdullah Cevdetler gibiler… Diyorlar ki, ‘CHP aslında ulusalcıdır, milliyetçidir, Türkçülük budur.’ Hayır, CHP’den başka bir şey yoktu ki zaten. Adnan Menderes de CHP’li. Siz başka bir fikre izin vermediniz ki! Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası’nı siz balyozla ezerek kapattınız, Serbest Cumhuriyet Fırkası’nı siz yok ettiniz. Yok ettiğiniz için ahlaklı, düzgün, fazilet sahibi, vatansever olan herkes CHP’nin içerisinde varlık göstermek zorunda kaldı. Onun için Adnan Mendes CHP’nin içindeydi. Bir fırsatını bulduğunda ayrıldı ve kendi partisini kurdu. 1960 darbesini gerçekleştirenler de CHP’li değil mi? Menderes'ten iktidarı alıp 10 yıl sonunda iktidarı tekrar İsmet İnönü'nün ayaklarının önüne serenler kimler? CHP böyle bir parti zaten. CHP içerisinde elbetteki ulusalcı, vatansever, Türkiye'yi seven insanlar olacak tabi ki.”

“SİZİN İDEOLOJİK TEMELLERİNİN TÜRK HALKINI BÖLMEK ÜZERİNE KURULDU”

“DEM Parti ile CHP ideolojik olarak örtüşüyor” ifadesinde bulunan Özer, şunları söyledi:

“Siz zaten birsiniz. 1937’den beri siz ideolojik olarak birsiniz. Sizin ideolojik temelleriniz Türkiye'yi bölmek üzerine kuruldu. Sizin ideolojik temelleriniz Türk halkını bölmek, Türk milletinin ufkunu yok etmek üzere kuruldu, bu karanlığı yırtıp ortaya çıktığında Adnan Menderes gibiler, üzerine Balyoz gibi indiniz. 1960 darbesiyle siz o zaman da CHP olarak geldiniz. Ne zaman biraz kendine gelmeye başladı yine darbeyle geldiniz. CHP'nin içerisindeki bu yapı şu andaki mevcut yapı, Türkiye’nin hiçbir zaman bir parçası olmadı zaten.”

Yorumlar 57 Yorum Var
  • Neco 23.02.2024 12:46
    Tam olarak bizim söylemek istediklerimize tercüman olmuş ben şunu bilir şunu savunurum chp demek bu millete bu vatana her zaman düşman haclilarin truva atı demek nokta
  • Osman 23.02.2024 10:48
    Helal diyorum başka da birşey demiyorum
  • Coşkun KOÇHAN 23.02.2024 10:25
    Bakın beyler gayrı CHP Türk alfabesinin üç harfi olarak maske hali kalmıştır. Bunu anlamakta neden zorlanıyoruz.
  • Kırkdokuzelli 23.02.2024 10:04
    Atatürk maskesini ellerinden aldığında dımdızlak ortaya çıkacaklar ama o maske suratlarında yapışık geziyorlar kazımak lazım
  • Özkan Demirci 23.02.2024 09:54
    Lafı tam ortasından söylemişler. İnşallah bazılarının gözü açılmıştır.
Daha fazla yorum görüntüle