Gazze Şeridi’nde ailesiyle çadırda yaşayan 15 yaşındaki Hüsam el-Attar, kendi yaptığı mini rüzgar türbini ile elektrik üretiyor.

İsrail’in saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen Filistinli aileler, çadır kamplarında kısıtlı imkanlarla hayatta kalmaya çalışıyor. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde ailesiyle birlikte kampta yaşayan 15 yaşındaki Hüsam el-Attar, pervanelerle yaptığı mini rüzgar türbinleriyle elektrik üretiyor.

 Rüzgar tribünlerini çadırlarının yanındaki tek katlı bir evin çatısına yerleştiren Attar, ürettiği elektriği kablolarla kurduğu sistemle çadırı aydınlatmak için kullanıyor.

Kampta yaşayanların “Gazzeli Newton” lakabını taktığı Attar, "Kampa geldiğimizde elektrik kesintisi oldu. 20 gün süren karanlıktan sonra pervane satın alıp rüzgar enerjisinden elektrik üretmeyi düşündüm. Hurda pazarına gittim ve pervane aldım. Başarılı olana kadar projem üzerinde çalıştım" dedi.

“Hayalim mühendis olmak”
Ekipmanı hazırlama aşamasında birçok zorlukla karşılaştığını belirten Attar, bir süre kablo ve şalter gibi gerekli malzemeleri bulamadığını söyledi. Attar, "Hayalim Gazze Şeridi'ndeki kuşatmanın sona ermesi, evlerimize, okullarımıza dönmemiz ve mühendis olmak" şeklinde konuştu.
İsrail’in saldırılarını yoğunlaştırdığı Refah şehrinde yaklaşık 1.3 milyon yerinden edilen Filistinli yaşıyor.
 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • svs58 28.02.2024 11:55
    Yeryüzünün melekleri,cennetlikleri,insanlığın ve müslümanlğın izzeti,şerefi,onuru,gururu tüm filistin halkı...Rabbim onların yüzü suyu hürmetine,islam alemine uyanış,diriliş ve haykırış nasip etsin ve onların bu dik duruşu,tüm zararsız insanlığın ve yolundan çıkmış müslümanlığın kurtuluşuna sebep,örnek,öncü olsun inşaAllah..Tüm dünya onlara çok sey borçlu,özelliklede İslam alemi.
  • Vicdan şart 27.02.2024 15:03
    bu çocuklar sadece Gazzeyi değil dünyayı kurtaracak ALLAH hepsinden razı olsun
  • yyyyyyyyyyyyyyyyy 27.02.2024 14:03
    Sizi böyle görünce kendimden utanıyor tiksiniyorum bir şey yapamamak öldürüyor ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek