Dışişleri Bakanı Fidan, "Gazze’nin etrafındaki abluka kırılmalı, şu anda bu yapılmalı." dedi. Fidan, "Sokaklarımız kışkırtılmış ve gergin durumda" diyerek çağrıda bulundu.

Dışişleri Bakanı Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, "Gazze’nin etrafındaki abluka kırılmalı, şu anda bu yapılmalı. Hepimiz İsrail'in insani yardımı savaşta bir silah olarak kullandığını biliyoruz" dedi.

'GAZZE KONUSUNDA DERHAL HAREKETE GEÇMEMİZ YÖNÜNDE BÜYÜK BİR BEKLENTİ VAR'

Bakan Fidan, "Bu tek taraflı bir eylem dahi olsa (Gazze konusunda) derhal harekete geçmemiz yönünde büyük bir beklenti var." dedi.

Gazze Temas Grubu'nun "sadece kınamalardan oluşan kısır döngüyü kıran" yenilikçi bir girişim olduğunun altını çizen Fidan, "(Gazze Temas Grubu) aynı zamanda bölgesel bir sahiplenme ruhu da yarattı." açıklamasında bulundu.

Fidan, diplomasideki tüm araçların kullanıldığını vurgulayarak, "Bugün grubun çabaları sayesinde uluslararası toplumun ezici çoğunluğu, acil ateşkes ve iki devletli çözümden yana." ifadesini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var