ABD'den dün gelen enflasyon verisinin beklentileri aşmasına dikkat çeken Karadağ, Fed'in haftaya gerçekleşecek faiz toplantısında vereceği mesajların piyasalar için oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

"Son dönemde Fed'den gelen açıklamalar faiz indiriminin yakın zamanda olmayacağını gösteriyor" diyen Karadağ, piyasanın gelecek hafta Fed'den bir aksiyon beklemediğini, karar metnindeki mesajlar ve Fed Başkanı Powell'ın konuşmasını yakından takip edeceğini belirtti.

Faiz indirimleri ötelendikçe altında kar satışlarının yaşandığını belirten Karadağ, yatırımcıların veri bazlı hareketlerde dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Karadağ, "Ana resme baktığımızda ons altın 2 bin 100 ve 2 bin dolar aralığında şekilleniyor. Altında yukarı yönlü potansiyel devam ediyor. Gram altının ise 2 bin 500 ve 2 bin 800 lira aralığında yıl sonunu kapatması bekleniyor" diye konuştu.

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Karadağ, mevcut pozisyonlarını korumaları gerektiğinin altını çizdi. "Yeni alımlarda ise ons altındaki düzeltme hareketleri fırsat olabilir" dedi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek